Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1299 / 258 / 0
18 grudnia 2023epyx pisze:
@hubii nikt nie przepisał, sam sobie ogarnąłem, chciałem spróbować oba :extasy:
a dobra, ale to juz lepiej zwiekszyc dawke jednego niz dodawac drugi ale w sumie robta co chceta 2 inne tez moga korbic bardziej moze...

baclo i fenibut działają na receptor gaba
a pregaba i gabapent. niby inaczej
  • 107 / 13 / 0
Polecam chlorprotiksen na lagodzenie drazliwosci wywolanej odstawieniem pregi.
  • 2394 / 653 / 0
A słyszałem o tym leku. Koleżance na detoksie od alko jak powiedziała że była wjebana też w pregę to jej wlasnie przypisali ten cały "chlorprotiksen" - Co to kurwa jest bo brzmi dosyć skomplikowanie -.-... Jakieś ssri? / neuroleptyk?? Napiszcie mi proszę a jeśli ktoś świeci i wyjaśni mi zależnośc jaka występuje pomiędzy tym lekiem a odstawianiem pregabaliny - czarne na białym to ma "karmę" i dozgonną wdzięczność wuja <3 :P
  • 4894 / 853 / 0
To jest neuroleptyk z tych lżejszego kalibru. Brałem to kiedyś i ma właściwości uspokajające, to jedyna zależność jaka widzę bo poza tym mechanizm działania jest całkiem inny. Alkoholika też to często dają jak już ich wyzeruja rolkami na detoksach.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1299 / 258 / 0
27 stycznia 2024WujekMorda pisze:
A słyszałem o tym leku. Koleżance na detoksie od alko jak powiedziała że była wjebana też w pregę to jej wlasnie przypisali ten cały "chlorprotiksen" - Co to kurwa jest bo brzmi dosyć skomplikowanie -.-...
chlorprotiksen
no to brzmi jak jakiś grecki sportowiec

pragaba powoduje zmniejszone uwalnianie niektorych neuroprzekaznikow (dziala podobnie do gaby), więc skutkiem nagłego odstawienia dużych dawek pregaby jest spowrotem uwolnienie tej dopaminy, noradr. itp, co z kolei może być przyczyną różnych schiz
(btw. skutek jest przyczyną a po niej znowu jest jakis skutek i to tak leci w tym mózgu %-D ale nie chodzi o to)

leki na schizy to neuroleptyki takie jak piksen,
czyli antagonisci kilku rodz. receptorow - blokuja dostep np. nadmiaru dopaminy itd. (powodujacy urojenia czy co tam),
nadmiar neuroprz. spowodowany odstawką pregabaliny
może tu jest zależność?

plus to usypiacz - antagonizm histaminy
a wiadomo że po odstawce pregaby bardzo ciężko o sen

ja se tego nie wymyślam %-D
Spoiler:
  • 553 / 117 / 0
Ostro przeginalem z pręgabą, więc zacząłem zmniejszać dawkę jestem na 300 mg dziennie łykanie na raz.
Czasem zdarza mi się dorzucić więcej i wtedy w nocy mam te Yebane przebudzenia gdy nie jestem w stanie kontrolować swojego ciała.
W sumie już jestem pewien, że to od pręgi.
Miał, lub m ktoś z was tego typu schorzenie po tym leku?
  • 88 / 7 / 0
trzeci miesiąc biorę i mi tolerke wyjebało w 450mg, magik może się nie połapie bo spodziewając się co się stanie mając spisane 300mg zacząłem od 150mg. próbować wydębić recke na 600mg czy coś dołożyć? zejść z tego póki co raczej nie dam rady
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 30 / 0
Prege zawsze biorę w trakcie odstawienia opio. Nie jestem w stanie trzymać się stałej dawki, bo tolerancja zbyt szybko mi rośnie i nie czuję już pojedynczej tabletki.
Pamiętam jak akurat byłam za granicą i brałam nawet po 1 g. dziennie. Jak skończyło mi się pudełko, to zaczął się istny koszmar. Bóle kręgosłupa, zajebista depresja i brak sił na cokolwiek.
Mam wrażenie, że prega w trakcie brania zmienia mi charakter. Niekiedy robię się tak wrażliwa, że potrafię bez powodu rozpłakać się w pracy. Czasami też pobudzi mnie tak, że mam istny słowotok.
Jest to lek z którym trzeba strasznie uważać. Wyższe dawki odstawione z dnia na dzień to istne piekło.
  • 1974 / 521 / 0
01 lutego 2024jak89 pisze:
Ostro przeginalem z pręgabą, więc zacząłem zmniejszać dawkę jestem na 300 mg dziennie łykanie na raz.
Czasem zdarza mi się dorzucić więcej i wtedy w nocy mam te Yebane przebudzenia gdy nie jestem w stanie kontrolować swojego ciała.
W sumie już jestem pewien, że to od pręgi.
Miał, lub m ktoś z was tego typu schorzenie po tym leku?
Ja jestem na 900mg/doba, pierwsze 300 do śniadania, drugie do obiadu, ostatnie przed snem i jakoś da się tak funkcjonować.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 553 / 117 / 0
@Up to cię podziwiam bo pręga - jednak jest narkotykiem ( w tym rozumieniu tego słowa, która funkcjonuje od lat).
Teraz jem co dzień 225 mg i czuję działanie.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 14:53:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750258332'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.