Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Hej,

Magik zwiekszyl mi depratal na 90mg z 60. Nasiliło to derealizacje i lęki, minął dopiero tydzień od zwiększenia dawki. Czy to minie?
  • 13 / 1 / 0
Witam . Biore duloksetyne 17 dzien , pierwsze 5 dni efekty uboczne ale nie jakoś uciążliwe pozniej przez jakies 5-6 dni czulem sie dobrze lęki zniknely bylem spokojny pewniejszy siebie , ale od jakichs 6 dni czuje sie znow gorzej , wieksze lęki , pobudzenie , wielkie źrenice , wiem ze tak sie dzieje przy wprowadzaniu leku ale bylo lepiej, teraz jest gorzej czy ktos tak mial ? Jestem na dawce 30mg . A serio zrenice to mam jak 5 zlotowki 😅
  • 768 / 105 / 0
Ja również mam źrenice duże. Biorę ten lek już trochę czasu i jest OK. Nie mam za bardzo porównania z innymi lekami oprócz parakosetyny która totalnie mnie zearzywila i wpędziła w myśli s. Do tego duloksetyna ma mi pomóc na bóle nauropatyczne także jest git. Twoja dawka 30 mg to mało. Ja biorę 90 mg. No ale to lekarz Cię zna i pewnie wie co robi. Powodzenia.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Cześć, to mój pierwszy post na forum, chociaż z dekadę temu pamiętam miałem tutaj konto;)

Mam pytanie o Duloksetynę - jak rozumiem palenie papierosów osłabia lek i może powodować bóle brzucha, generalnie lepiej odstawić. A co w przypadku e-papierosów z niską dawną nikotyny? To samo? Generalnie lubię sobie coś tam buchać do filmów czy gier (pewnie na tle nerwowym), jeśli mała dawka nikotyny nadal szkodliwa to jak w przypadku olejków 0% nikotyny? Czy ten mix gliceryny/glikol nie będzie negatywnie działał, czy to wówczas tylko para wodna wdychana do płuc?

Dodatkowo - jak z CBD? Można?

Pozdrowienia dla wszystkich.
  • 70 / 11 / 0
@Vins3nt raczej wątpie żeby to mocno osłabiało działanie nikotyny czy to w papierosach czy w e-papierosach. Z CBD myślę że raczej tak, jest to słabe nawet jak trafisz na super mega dobre topy.
  • 1299 / 259 / 0
to nie nikotyna oslabia lek tylko dym chyba
Wyniki te sugerują, że palenie wiąże się z niższym stężeniem duloksetyny w surowicy w wyniku indukcji CYP1A2 przez wielopierścieniowe węglowodory zawarte w dymie tytoniowym.
e-papieros powinien tego nie powodować

fajki osłabiają ale to chyba też bez przesady, a ból brzucha nie wiem kto Ci powiedział
dobrze ze od palenia bez duloksetyny nic nie boli %-D
  • 1637 / 263 / 0
Ja tam palę bardzo dużo, ale duloksetyna zadziałała na mnie od razu i bardzo intensywnie, początkowo latałem na niej jak naćpany czymś mocnym.
  • 785 / 16 / 0
Zażywa ktoś 120mg.??
  • 768 / 105 / 0
Ja jestem na 90 od niedawna ale dokuczają mi jelita po Duloksetynie. Niby Dulokeetyna ma pomagać na bóle neuropatyczne, przynajmniej u cukrzyków. Dać jej jeszcze czas i jelita się uspokoją czy to lek nie dla mnie. ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 963 / 17 / 0
Mam pytanie zażywam dawkę 60mg dulokstetyny jak można ją odstawic chodzi mi w jakich odstępach czasu zmniejszac dawki tylko można o 30mg?
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.