...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3237 / 551 / 0
Czesc.
Czy przebywał ktoś z was w takich płatnych ośrodkach (no drogie koło 20k). Podobno oferują stała obecność lekarza i terapeuty podchodzą do pacjenta indywidualnie a sale i sypialnie nie wyglądają jak w wojsku.
Znalazłem kilka takich co oferuje nawet siłownie i basen rekreacyjnie ale opinie w duckduckgo są często skrajnie negatywne.

Placówki NFZ to z reguły syf, lekarz tylko na wizji, i pielęgniarki które za wiele nie pomogą a pacjent zostaje sam nawet jak nie może wyjść z łóżka cos zjeść. Raz byłem w takim ale zwiałem po trzech dniach bo pacjenci byli bardziej pomocni niż personel.

Ważne jest dla mnie zebym był stałe mieszka monitorowany i żeby ten detoks przebiegal naprawdę w warunkach jakich reklamują PRYWATNE placówki.

Czy ktoś ma doświadczenie?
Zakładam że większość pewnie już nie jest na tym forum ale moze od znajomych cos wie ;)
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 768 / 105 / 0
Za 20 k. Nie dadzą ci innych leków niż na NFZ. I tak później terapia musi być. Sam detox to dopiero początek. A z wariatami nie jest tak źle. Są normalni a reszta pacjentów boi się Ciebie bo jesteś normalny. Także ten. Ja chociaż mam to i tak bym pojechał na NFZ gdzieś wybrał chociaż nie mam.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3237 / 551 / 0
O czym Ty mówisz przecież prywatne ośrodki nie współpracuja z NFZ, dlatego są prywatne i drogie.

Terapia to długie miesiące ale odbywa się też w trakcie pobytu

• 1534 / 196 / 0
ja byłem w prywatnym za 14k , jak coś moge więcej podać na priv
  • 768 / 105 / 0
@no1special
Chyba ale z całym szacunkiem chyba Ci nie pomogło
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1534 / 196 / 0
tu nie chodzi o to czy mi pomogło czy nie , mogę się podzielić, kadrą warunkami itd
  • 768 / 105 / 0
Jasne. Każda informacja cenna. Pisz tutaj. Może ja się zdecyduje ?! Ile czasu ? Co tam robiono z tobą ? Jakie warunki ? @no1special
  • 3237 / 551 / 0
Ja się wybieram za tydzień.
Niestety ale po 4 latach ćpania depresantow - opio benzo koda.
Trudniej mi sobie samemu poradzić niż jak waliłem metaklefedron choć do niego nie miałem w głowie zapędów zbyt często ale pamiętam odstawienie i to wypalenie dopaminy i serotoniny w mózgu.

Także teraz ja idę walczyć o lepsze życie.
Mam nadzieję że nie zdechnę i od forum będzie przerwa.
Wpadnę jedynie opisać jak to przebiegało i jakie były efekty. Mam nadzieję że do tego nie wrócę daj Boże.

Kompletnie zrujnowane życie.
Leżenie w łóżku, zero zainteresowań, telefon na off. Nie ma mowy o poznawaniu nowych ludzi.
Kto wie jak to jest ten wie.

• 8 / / 0
Byłem a Stanominie na NFZ. Prezesi spółek giełdowych że mną w pokoju .Księgowe autami wartmi DOM przyjeżdżały po podpisy na dokumentach .Z jakiegoś powodu wybrali sobie ten ośrodek.?
  • 1534 / 196 / 0
Osrodki leczenia uzależnien mają jeden kurewski minus .. jak ktoś popłynie po ośrodku to ma wrażenie że jest najgorszy na świecie , wyrzuty sumienia jak z Polski do Ameryki i wali jeszcze więcej substancji bo ma wrażenie że to droga bez wyjścia ..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.