Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 42 / 4 / 0
Jak to mozliwe ze na lęki nie zadzialalo na mnie benzo a prega dziala cudownie? Pierwszy raz sprobowalam dzisiaj benzo, 0.5 afobamu i nie poczulam nic a mialam okropny dzien ze stanami lękowymi. Chcialam sprobowac czy zadziala bo nigdy nie bralam no i gowno. A prega zawszew wchodzi jak zloto i to w normalnych dawkach 150
  • 917 / 235 / 0
Tak zachwalana wszędzie Pregabalina , to mówię skosztuje, dostałem 2 x56x150mg, czyli 112 tablet po 150mg , zacząłem skromnie od 150, nawet miło , poprawa samopoczucia, większa pewność siebie( a mam z tym problem +agorafobia+ inne fobie i problemy z kontaktami między ludzkimi) Brałem rano 150mg i działało cuda przestałem się bać ludzi, nawiązywałem nowe relacje, wszystko git.) Zacząłem brać 300mg i już zaczęły wracać fobie , potem 600mg dość długo i tu zauważyłem że obwód pasa zaczął się powiększać, apetyt na słodkie lelel hard. No I zacząłem brać 900mg , działanie żadne, na okrągło jedzenie słodyczy, przytyłem 10 kg w miesiąc. Więc następnej recki już nie wykupiłem, nie biorę trzeci dzień żadnych ubokow brak, mam baclo ale nie biorę , jedynie klon 2mg dziennie.I wiem że szybko do pregabaliny nie wrócę.
Myślę że brana codziennie według rozpiski lekarza pomaga wyjść z fobii, niestety mnie nie pomogła.
  • 327 / 68 / 0
IMO jednorazowe dawki 300mg nadają się tylko na sen. Zauważyłem ,że dawkowanie 2x 150mg w ciągu dnia robi robotę, wyższe dawkowania to latanie napierdolonym po wódzie i nasilone problemy
czas zwolnić
  • 3455 / 560 / 2
22 stycznia 2024junkiexl pisze:
Tak zachwalana wszędzie Pregabalina , to mówię skosztuje, dostałem 2 x56x150mg, czyli 112 tablet po 150mg , zacząłem skromnie od 150, nawet miło , poprawa samopoczucia, większa pewność siebie( a mam z tym problem +agorafobia+ inne fobie i problemy z kontaktami między ludzkimi) Brałem rano 150mg i działało cuda przestałem się bać ludzi, nawiązywałem nowe relacje, wszystko git.) Zacząłem brać 300mg i już zaczęły wracać fobie , potem 600mg dość długo i tu zauważyłem że obwód pasa zaczął się powiększać, apetyt na słodkie lelel hard. No I zacząłem brać 900mg , działanie żadne, na okrągło jedzenie słodyczy, przytyłem 10 kg w miesiąc. Więc następnej recki już nie wykupiłem, nie biorę trzeci dzień żadnych ubokow brak, mam baclo ale nie biorę , jedynie klon 2mg dziennie.I wiem że szybko do pregabaliny nie wrócę.
Myślę że brana codziennie według rozpiski lekarza pomaga wyjść z fobii, niestety mnie nie pomogła.
Ja zrezygnowałem z pregi, na poczet zdrowszych jelit, nie łykam jej już kilka miesięcy.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 15 / 0
Mało się o tym mówi ale pregabalina to również lek przeciwbólowy.Dziś miałem okazję poznać potencjał i profil działania przeciwbólowego. Przed południem, po przyjęciu drugiej dawki 150 (dla mnie najlepiej, potem potrafie wziąć tylko raz 150 i git wieczorem) poszdłem na snowboard. Zero rozgrzewki, jest siła po pregabalinie , od razu zacząłem fisiować, duże prędkości , adrenalinka ,fajnie..Aż przyszła 12.00.Zaczęły bić dzwony w kościele.Przeżegnałrm się grzecznie, poczekałem aż przestaną bić, poprosiłem Boga o opiekę,ale..Popełniłem podstawowy błąd amatora który nie zna psychllogii sportu(choć znam).Pomyślałem że to będzoe "ostatni" przejazd przed przerwą😟.Nigdy nie wolno nawet pomyśleć słowa "ostatni" pamiętajcie.Jak za pewne się domyślacie stał się moim ostatnim. Wygżmociłem z taką prędkością na plecy że na sekunde mnie odcięło a jak się zatrzymałem to przez 30 sekund głośno jęczałem że aż ludzie zaczęli pytać czy na pogotowie dzwonić.A ja? Wstałem i poszedłem wkurw** posiadając umiejętność ignorowania bólu, nawet się śmiałem. 300mg pregabaliny sprawiło że tylko jęczałem odruchowo ale w każdej chwili mogłem olać to, prega przyćmiewa ból, uodparnia na niego, Ból jest ale tak jak normalnie by cię znosili to ty sobie odchodzisz i ból nie stanowi problemu. Wiem że mocno się poturbowałem bo boli mnie cały korpus, łopatka , bark , żebra , kręgosłup ale chyba miałem farta że śnieg nie był zmrożony bo się wbiłem i dużo przyjął siły udeżenia.Nie jeżdżę w kasku a nie mam wstrząśnienia mózgu co potwierdza tą tezę.Nie mniej jestem rozj*bany grubo.Poszło od razu 150 pregi( szybciej niż zwykle) i dojechałem autem do chaty. Zimny prysznic który praktykuję codziennie i propaguję jako wspomaganie antylękowe i antydepresyjne poszedł na plecy od razu po powrocie do domu. Jestem troche głupi i hardkorem ale tego nie zmienie. Pregabalina działa na tyle mocno że udaje się ignorować ból, który zapewne jutro będzie hmm przepierd** 😬. Zobaczę czy zimny wystarczy bo jak nie to chyba zwiększę dawkę na pare dni, zobaczę. Tymczasem podzieliłem się niniejszym info na temat działania przeciwbólowego przy ostrym urazie ciała.Działa ale nie typowo.Ból jest tylko możesz go ignorować.To sprawiło(może tak miało być) że jestem zmuszony kontynuować wyjście z nałogów pregabaliną.A już mi głupie myśli o odstawce po tygodniu chodziły.Bezsensu bym zrobił.No nic leczymy się z kolejnej przypadłości pregabalinką.Świetny lek.Ale nie idealny i nie na wszystkie bóle.
  • 2392 / 655 / 0
22 stycznia 2024dissapoinx pisze:
Jak to mozliwe ze na lęki nie zadzialalo na mnie benzo a prega dziala cudownie? Pierwszy raz sprobowalam dzisiaj benzo, 0.5 afobamu i nie poczulam nic a mialam okropny dzien ze stanami lękowymi. Chcialam sprobowac czy zadziala bo nigdy nie bralam no i gowno. A prega zawszew wchodzi jak zloto i to w normalnych dawkach 150
Jak najbardziej to jest mozliwe. Pregę nie wiem czy wiesz wynalazł nasz rodak - Ryszard Andruszkiewicz. A sama substancja jak dobrze wiesz jest mocnym zawodnikiem. Ja też parę lat temu jak leciałem na grubo z benzo się śmiałem z pregi, myślałem że to jest coś jak hydroksyzyna- nic bardziej mylnego. To jest mega silny psychotrop który robi swoją robotę , w wielu przypadkach lepiej niż benzo czy opio. Ale za potężną cenę , możliwego uzależnienia. Dokładnie takiego samego jak od Alkoholu....

Prega jest wgl stosunkowo nowym wynalazkiem. bo jest z nami chyba od lat 90tych.... ciekawe kiedy magicy zaczną ją traktować na równi z benzo i opio? Poza tym ciekawe czy analogicznie jak na alkoholicy- Prego-wraki będą kiedyś nazywane Pregoholikami ? Hahaha
  • 509 / 195 / 1
@DrugStore83 na mnie pregabalina przeciwbólowo lepiej działa niż NLPZ,kodeina czy tramadol, rzecz jasna nie na każdy rodzaj bólu
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 42 / 4 / 0
Potwierdzam jesli chodzi o bol, ja mialam zawsze migreny co 2 dzien a odkad biore prege to glowa boli mnie 100 razy rzadziej.

Mam pytanie, myslicie ze 150 dziennie moze spowodowac tycie?
  • 1007 / 310 / 5
To zależy co rozmiesz po tym terminem "tycie". Na pewno możesz przybrać na wadze poprzez nadmierną retencję wody w organizmie, reszta czynników ma raczej marginalne znaczenia.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 11 / 1 / 0
Dobra, po dwóch miesiącach mam kurwa dosyć bo jak na początku leczenia było pięknie tak teraz jest chujowo, nie wiem czy to czasem nie przez ssri które odstawiłem miesiąc temu bo właśnie chodzi mi o to że chodzę taki przyjebany, śpiący, nic mi się nie chce a siła na siłce spadła solidnie. Brałem zazwyczaj 300mg/d (2-0-0) przez ostatni tydzień 450mg/d (1-1-1) wiadomo czasami były wyskoki na wyższe dawki ale to już rzadziej, mam całą paczkę 150 i pół 75. Jak to zrobić żeby było w miarę szybko i bezboleśnie? Ofc mam też benzo które będę brał raz na kilka dni żeby rzucić to szybciej. Zwykle robiłem ct i ratowałem się benzo ale nie chce już takich ilości benzo żreć
Uwaga! Użytkownik MiguelMartinez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.