Wiem,że niektóre substancje potrafiły odkryć u osób heteroseksualnych pociąg do osób tej samej płci.
Oprócz tego mogę wspomnieć,żę przez empatogenny efekt mki być może spowoduje iż będzie ona przychylna odbyć stosunek nawet nie przez libido,a przez chęć umilenia czasu drugiej połówce .
Mojej ex partnerce pomoglo przepracowac traume seksualna , tylko musisz byc gotowy bo moze wybic niezle kurwa szambo psychicznie .
03 grudnia 2023CieplaPoduszka pisze: ze jesli ktos nie ma : aptetytu , strachu albo libido to cos jest z nim fundamentalnie nie tak
Jestem zdania że nie do końca istnieje coś takiego aseksalność, można obniżać libido aż do zera, ale to zawsze ma swoją przyczynę, zazwyczaj chorobową, od elektrolitów przez hormony do psychiki.
A MDMA może pomóc na chwilę, wydaje mi się że długoterminowo nie ma szans.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zalatuje Freudem, ja wiem, ale niezaprzeczalnym faktem jest że jedynym celem naszego istnienia jest prokreacji i dbanie o wynik prokreacji.
Zresztą u podstaw homoseksualizmu też leżą ukierunkowania wtórne. Z tym się nie rodzimy, to się tworzy na skutek uwarunkowań środowiskowych i innych.
I żeby nie było, nie ma w tym nic złego, znaczy w homoseksualiźmie, bo aseksualizm już wiąże się z mniejszymi lub większymi szkodami dla takiej osoby.
Takoż więc myślę, że MDMA w tym krótkim czasie w którym działa może trochę zmienić bariery psychiczne i obecne ukierunkowania, może takie doświadczenie coś zmienić w przyszłym zachowaniu i nastawieniu ale może również zmienić się w swego rodzaju traumę i pogłębić aseksualność.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.