Wiem,że niektóre substancje potrafiły odkryć u osób heteroseksualnych pociąg do osób tej samej płci.
Oprócz tego mogę wspomnieć,żę przez empatogenny efekt mki być może spowoduje iż będzie ona przychylna odbyć stosunek nawet nie przez libido,a przez chęć umilenia czasu drugiej połówce .
Mojej ex partnerce pomoglo przepracowac traume seksualna , tylko musisz byc gotowy bo moze wybic niezle kurwa szambo psychicznie .
03 grudnia 2023CieplaPoduszka pisze: ze jesli ktos nie ma : aptetytu , strachu albo libido to cos jest z nim fundamentalnie nie tak
Jestem zdania że nie do końca istnieje coś takiego aseksalność, można obniżać libido aż do zera, ale to zawsze ma swoją przyczynę, zazwyczaj chorobową, od elektrolitów przez hormony do psychiki.
A MDMA może pomóc na chwilę, wydaje mi się że długoterminowo nie ma szans.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zalatuje Freudem, ja wiem, ale niezaprzeczalnym faktem jest że jedynym celem naszego istnienia jest prokreacji i dbanie o wynik prokreacji.
Zresztą u podstaw homoseksualizmu też leżą ukierunkowania wtórne. Z tym się nie rodzimy, to się tworzy na skutek uwarunkowań środowiskowych i innych.
I żeby nie było, nie ma w tym nic złego, znaczy w homoseksualiźmie, bo aseksualizm już wiąże się z mniejszymi lub większymi szkodami dla takiej osoby.
Takoż więc myślę, że MDMA w tym krótkim czasie w którym działa może trochę zmienić bariery psychiczne i obecne ukierunkowania, może takie doświadczenie coś zmienić w przyszłym zachowaniu i nastawieniu ale może również zmienić się w swego rodzaju traumę i pogłębić aseksualność.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.