Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / 6 / 0
@deadmau5 jakie wódki budżetowe byś polecił? Z takich tanich to może Żubrówka ale lepiej Finlandia. Na pewno te najtańsze z biedronki omijać.
  • 12604 / 2437 / 0
Polecam wspierać polski przemysł spirytusowy. Wyborowa, Sobieski, Luksusowa, to takie stare klasyki. Tych nowszych typu Bocian nie znam nawet.
  • 42 / 6 / 0
Tutaj nie chodzi o to żeby wspierać polski przemysł tylko finlandia albo (już mniej "smaczna" i tańsza) żurówka są łatwymi wódkami do picia dla początkujących i tych co piją codziennie tym bardziej.
Stąd powstało moje pytanie o "delikatnych wódkach" w tym wątku?
  • 4356 / 701 / 2117
@provide ze względu na zdrowie, to pewnie żadne. Natomiast dla chcących wypić, to zagłębiłbym się faktycznie w Polski przemysł spirytusowy. Jeżeli natomiast chcesz pójść po bandzie, to każda "budżetowa" będzie okej.

W sumie - ja sprawdzałbym każdą po kolei z budżetowych, aż znajdę swój smak. Niekoniecznie ograniczał się do Polskich. Potem jak przypadnie. Ja faktycznie miałem tak, że Polskie mi dobrze smakowały, ale ową Żubrówką nie gardziłem.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 12604 / 2437 / 0
Za delikatną wódkę niestety trzeba zapłacić dużo więcej. Taki Belvedere, czy Chopin to zupełnie inna liga, ale cena w sumie też.
  • 6 / / 0
Rok temu kupiłem na promce pare Belvedere... z kim nie pilem to kazdy mowil że wodka jak każda inna, ja też roznicy nie czulem...
  • 12604 / 2437 / 0
Bo to jest wódka, jak każda inna, tylko delikatna. Dla mnie różnica w smaku to właściwie przepaść.
  • 4356 / 701 / 2117
@scrider sygnowana "premium", a niczym się nie różni od innych. To efekt nadmuchanego marketingu tejże marki, jak każdej innej. Ja podobnie zawiodłem się na szampanie. Kiedyś kupiłem Moet Chandon - na spróbowanie. Szczerze? Lepszy był sikacz za 30 zł z biedronki, niż Chandon.

Zły smak (jak dla mnie). No może też zły wybrałem, ale wtedy w Dino bodajże pamiętam -- jedyny był dostępny. Szczerze powiedziawszy, najgorzej wydana kasa wtedy na alkohol.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 12604 / 2437 / 0
Tylko to, że szampan z wyższej półki Ci nie podszedł, nie musi oznaczać, że jest zły, albo że z wódką Belvedere jest podobnie. Ja pisałem wyłącznie ze swojego doświadczenia oraz znajomych.
  • 586 / 125 / 0
Najlepiej wchodzi wódka Chopin z kukurydzy.
Minimalny zapach alkoholu z butelki a i w smaku jakas malo wyczuwalna.
Pare razy przez to przegialem ale nie ma co żałować i nie powtarzam juz tego.
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.