Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 842 / 478 / 0
No dobra, a łączył ktoś am z fenibutem, ciekawi mnie jak zadziała to połączenie szczególnie w dawkach nadających się do codziennego funkcjonowania %-D
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 286 / 42 / 0
Ciekawą sprawą jest łączenie muchomora z innymi psychodelikami. Bardzo spodobało mi się wypicie naparu z Amanity oraz zjedzenie niewielkiej dawki grzyba psylo - około 0.2 grama. W efekcie zamiast senności otrzymałem pobudzenie oraz niesamowitą jasność umysłu - taka jakby łysiczkowa faza ale bez efektów wizualnych i bez tego psychodelicznego oderwania od rzeczywistości. Bardzo ciekawe, muszę to jeszcze kiedyś powtórzyć.
Próbowałem też łączyć napar amanity z THC :liść: - niewielki buszek z wapka powodował super stan pozytywnego wystrzelenia, tak jakbym pierwszy raz w życiu zapalił sobie zioło! Natomiast olej medyczny z THC też powodował u mnie przyjemną fazkę już w niewielkiej ilości 3 kropel - takie pozytywne zjaranie się z nutą psychodelii.

Kiedyś będę chciał sprawdzić działanie połączenia tego wszystkiego na raz %-D oczywiście kluczem będzie tutaj odpowiednia dawka każdej z wymienionych substancji.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.