Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 25 / 0
Dzisiaj wzielam 5 zolpidemów, efekt prawie zadny... Po prostu "spiace oczy", ale zero snu - nie usnelam, ani minuty. Jednak najlepiej zazywac wieczorem, wtedy jest jaka roznica w czasie i dziala. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2023 przez magdalena84, łącznie zmieniany 1 raz.
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 631 / 103 / 0
Jak to jest z tym zolpidemem? Już miałam parę okazji wziąć ten lek. Największa faza jaką odjebałam to jak się rano obudziłam z pustym listkiem( a wzięłam 3 tabsy) i miałam usmażone pierogi na kuchence a w łazience cały czas lała się woda z prysznica. Teraz znów wpadł mi w łapki i się zastanawiam ile w końcu wziąć żeby nie przybić gwoździa ale żeby było zabawnie. 3 wystarczą(po 10mg)?
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 3491 / 573 / 1
Zdecydowanie zły pomysł. Dla większości ludzi dawka terapeutyczna zolpidemu równa się dawce rekreacyjnej.

Generalnie zolpidem daje bardzo wąski margines błędu więc skoro za pierwszym razem wzięłaś trzy i obudziłaś się "z fabułą w domu" to znaczy że następnym razem chyba trzeba wziąć mniej, no nie?

I ja robię sobie tango zolpidemem co dwa miesiące i jak zaczynam świeże opakowanie to biorę półtora albo dwie tabletki na start, przy czym pozostałe deponuje w bezpiecznym miejscu na następny raz. Tobie też polecam. Dwie tabletki to taki maksymalny stan upierdolenia z elementami kontroli powyżej – jazda bez trzymanki
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 183 / 25 / 0
Co ty pierdolisz ja właśnie po 2 latach zdecydowałem się załatwić zolpidem wziąłem 60mg i nic. Może dlatego że biorę duże dawki benzo bo przecież wchodzi w tolerancję krzyżową. Ale i tak chujnia bo po takim czasie spodziewalem się tej amnezji i halucynacji
  • 105 / 25 / 0
No wiec wlasnie, dla mnie 60 mg. to jest nic... Musze wziac wiecej, aby poczuc dzialanie nasenne, tylko, ze laczy sie z lunatykowaniem... Nie napisze co robie podczas, bo sam napad na lodowke to jest nic ... Musze odstawic, ale jak narazie nie jestem w stanie, bo nic mi nie zapewnia snu, tylko zolpi, pozdrawiam
  • 8 / / 0
Pytanie do osób bardziej zaprawionych. Mam czyste GBL, ale mało Zolpi i brak możliwości zdobycia go, jak ma się mix GBL+Zolpi? Z tego co widziałem oba działają na GABA, więc będą wzajemnie się podbijały? Uwielbiam ten stan po Zolpi, ale został mi ostatni listek i kombinuję z tego co mam. Mix z alkoholem kończył się z reguły dziurą i chciałbym tego uniknąć.
  • 1037 / 242 / 0
Jak mix z alko kończy się u ciebie dziurą to mix z GBL może skończyć się śmiercią, lepiej wybij sobie z głowy takie durne pomysły i nie łącz dwóch silnych depresantów, albo jedno albo drugie mix jest skrajnie niebezpieczny.
  • 3491 / 573 / 1
Durne to jest to, że weźmiesz zolpidemu i na nieświadomce wypijesz cały gbl a to... Raczej niebezpieczne. Delikatnie kurwa mówiąc.
Zjeść blister zolpi solo to nic strasznego, o ile się nie rozjebiesz autem albo nie spalisz chaty. Sama ilość substancji w warunkach "bezpieczeństwa" nie jest zabójcza.
On zwalnia hamulce!
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 927 / 288 / 5
Zajebisty jest zolpidem. Ilekroć czuję jego działanie cieszę się, że jestem wśród tych nielicznych na których zolpidem działa w ten sposób.
Dla urozmaicenie czasem brałem zolpidem z ketamina lub z dxm. Nie wiem czy było lepiej ale na pewno dobrze
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 105 / 25 / 0
Ja rowniez sie ciesze, ze mam zolpi. Niewazne, ze jest po nim te moje slynne lunatykowanie... Spie cala noc do rana, a przed tym sie czuje baaardzo dobrze, TYLKO ZE uzaleznia szybko i stale trzeba brac wiecej, a przynajmniej co jakis czas, co jest problemem, jesli to juz jest caly blister... Ja obecnie schodze z tych tabletek i nawet sie udaje, wiec nie ma az tak zle :-)

pozdrawiam

scalono - detronizator
11 stycznia 2024Detronizator2 pisze:
Zajebisty jest zolpidem. Ilekroć czuję jego działanie cieszę się, że jestem wśród tych nielicznych na których zolpidem działa w ten sposób.
Dla urozmaicenie czasem brałem zolpidem z ketamina lub z dxm. Nie wiem czy było lepiej ale na pewno dobrze
Znam ten stan :-)))

pozdrawiam

scalono - detronizator
18 stycznia 2006PanMuchomor pisze:
[ external image ]
N,N-dimetylo-2-(6-metylo-2-p-toliloimidazo[1,2-a]pirydyn-3-ylo)acetamid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zolpidem

Przedwczoraj dostałem Stilnox od lekarza,
Właśnie wyciągnąłem dwie tabletki (ale one malutkie) i każdą złamałem w połowie (mają podziałkę do łamania), czyli mam cztery kawałki.

Połknąłem pierwszy...

i jeszcze jeden...

teraz trzeci...

no i ostatni...

Więcej nie będę brał bo wiem że z tym lekiem na bezsenność nie ma żartów...

Jak ktoś brał to niech napisze czego się po nim można spodziewać oprócz dziur w pamięci i irracjonalnego zachowania.

Aha, i jeszcze jedno, w ulotce Stilnoxu doszukałem się ciekawego zdania, myślę że niektórych powinno zainteresować: "Jednoczesne stosowanie z narkotycznymi lekami przeciwbólowymi może prowadzić do nasilenia euforii" :-D

Postaram się w wolnych chwilach wpadać i opisywać na żywo jak ten cały Stilnox na mnie działa,
a inni niech też sie podzielą swoim doświadczeniem!
Czyli Antidol 15 jak znalazł :-))

pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.