Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 2 / 0
buszek standardowo do jedzenia, a na wieczorek to juz do wyboru do koloru ;)
albo grzyby na świąteczne przemyślenia, albo jakieś opio na rozluźnienie
https://hyperreal_upp
  • 1458 / 378 / 13
Sylwester Sylwestrem, ale jak święta to obowiązkowo trzeba porządnie podjeść przy wigilijnym stole żeby być solidne przygotowanym do pasterki.

Zawsze bujałem sie z takim towarzystwem, że tradycyjnie robiliśmy osiedlowy alko-plener, wówczas piliśmy wódkę w akompaniamencie spida. Nawet jak poznałem młodsze towarzystwo na innych terenach to schemat był podobny tylko amfetamina została zastąpiona jakimiś ketonowymi kryształami. Zielska prawie nikt wtedy nie jarał, jak juz to tylko po małym buniu.

Uważam, ze taki mix jest idealny na święta, bo o to w nich przecież chodzi - żeby spotkać sie z najbliższymi ryjcami.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3 / 2 / 0
Ja wam powiem tak - futer bez gibona, to jest jak żołnierz bez karabina hehe
  • 32 / 14 / 0
jak zwykle we święta pewnie będe walil dzień w dzień czteropak kustosza i dopalał skunem z kioskówy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.