23 listopada 2023Detronizator2 pisze:też tak mam, to przez działanie clona na serotoninę. Jak dla mnie (poza działaniem miorelaksacyjnym) jedna z głównych przewag clona na innymi benzodiazepinami, jak alpra czy lorazepam.23 listopada 2023mmigotka pisze: Mam od rana tak zajebisty humor że wysprzątałam mieszkanie tak, że wygląda jak z pieprzonej okładki nowych deweloperskich mieszkań![]()
E. Hemingway
Doskonale rozumiem Twoje parcie na benzo ale musisz być ostrożna
Może się mylę ale uważam że klon jest jednym z najbardziej uzależniających benzo na polskim rynku.
Uważaj na siebie
E. Hemingway
23 listopada 2023mmigotka pisze: Takie mi się pytanie nasunęło. Po jakim czasie brania klona pojawia się skręt i czym się objawia? Nie często i nie dużo stosuję ale wolałabym uniknąć pewnych nieprzyjemnych konsekwencji cpania benzo
Dla każdego jakiś się znajdzie odpowiedni.
Klon i w ogóle benzo raczej hamuje serotoninę, dopaminę dlatego dosyć szybko wpada się w depresję mimo że jest się na klonach to traci się libido, emocje, pojawiają się problemy całego organizmu, człowiek robi się głupi i ogólnie niedojebany...
Wiadomo że z początku jest rush który jest piękny lub po jakiejś przerwie ale szybko magia odchodzi i wtedy jest pytanie na po co mi te benzo ?
Potrzebne jest komuś jeśli pacjent ma nerwicę bardzo na tą chorobę jest dobre, inne przeciwlękowe, inne nasenne itd.
Oczywiście, nadużywanie clonazepamu sprawia, że to działanie na serotoninę przestaje być wyczuwalne, tak samo zresztą jak wszystko inne, po prostu nadużywanie szkodzi i tyle.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.