Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 677 / 305 / 0
Po amfie codziennie przez 14 msc, musiałem wyrwać 8 górnych zębów. obecnie mam częściową protezę, czekam na całkowite wyleczenie dziąseł i wtedy coś trzeba sobie wstawić bo wstyd.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 27 / 10 / 0
@rxss Najprawdopodobniej tak. Leczenie bruksizmu botoksem zmniejsza nadmierne napięcie mięśniowe (szczękościsk). A to przecież jest główny problem przy stimach.
Uwaga! Użytkownik zephyr11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
W sumie tylko rok amfy i to nie w jakichś strasznych ilościach, ale zjechałem sobie dziąsła. Na pewno nie wcierajcie, szybko są negatywne efekty.
Chociaż tu nie ma dobrego wyjścia. Jak za często w nos, to śluzówka, zatoki, i nawet bakteryjne zakażenia. Jak w oralu - to krwawienie z przewodu pokarmowego. Doodbytniczo też, tylko krwawienie jest inne ;)
W sumie bardzo to jest jadowite, cała recepta to nie przesadzać z ilością i częstotliwością. Czyli nie wpieprzyć się w uzależnienie. Odpukać chyba mój własny organizm mnie przed tym uratował, skoro takie uboki wyłażą.
  • 3 / 1 / 0
26 lipca 2023rxss pisze:
Czy botoks na żwacze spowoduje całkowity brak zaciskania zębów i brukzimu? (Mam problem z bruksizmem w nocy nie biorąc nawet nic) może komuś to pomogło i pozbył się szczekosciku?
Szczękościsk to chyba nie Twoj najwiekszy problem, przyobserwuj czy nie zgrzytasz zębami w nocy. Wiem, ciezko to samemu sprawdzic, choc ja mialem tak ze jak juz prawie przy zasypianiu lubilem sobie tak zgrzytnąć i juz wiedzialem ze cos jest nie halo, potem poprosilem dziewczyne zeby mnie w nocy sprawdzila i podobno w cholere tego robilem.
  • 1294 / 329 / 12
amfetamina podana dożylne jest zdecydowanie zdrowsza dla jamy ustnej niż sniff i oral - zęby nie maja styczności bezposrednio z substancja w slinie i glutach, przy spływach itp a szkliwo zębow pozostaje nienaruszone bez mikroubytków. Dobre rozwiązanie jak ktoś nosi aparat na zęby.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1067 / 204 / 0
@Czoug
podana dożylne jest zdecydowanie zdrowsza dla jamy ustnej niż sniff i oral - zęby nie maja styczności bezposrednio z substancja
To potwierdzone przez specjalistów i masę badań mam rozumieć?
Jeśli nie, to proszę nie pierdol takich rzeczy, że podanie dożylne jest w jakikolwiek sposób zdrowsze.
Narkotyk i tak dostaje się po koniuszki palców, przez krwioobieg.
Podobno najbardziej szkodzi na zęby susza w gębie. Odwodnienie i wypłukanie minerałów też pewnie nie pomaga jak i szczękościsk.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 5774 / 1184 / 43
W życiu przerobiłem kilogramy amfetamin ketonów i innych stimów.
Nie jest to żaden powód do dumy oczywiście.
Zęby mam wszystkie zdrowe, a nawet dwa więcej.
Jak dla mnie to najważniejsze to dbać o siebie i suplementacja.

Tyle razy już pisałem żeby nie wcierać tego w dziąsła do cholery !
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 631 / 103 / 0
Jak się nie wciera w dziąsła to na dobrą sprawę feta nie niszczy zębów tak jak niektóre dragi. Grunt to zadbać o to, żeby feta nie miała bezpośredniego kontaktu z zębami. I nie mówię tu o spływie i o tym, że jakas tam ilość fety jest w ślinie, tylko chodzi mi stricte o wcieranie fety w dziąsła. Każdy drag wcierany w dziąsła przeora zęby - nie ma się co czarować. Jednak warto wspomnieć o szczękościsku i ścieraniu zębów na fazie. Jak człowiek mieli mordą to zęby siłą rzeczy się ścierają. Bruksizm sam w sobie nie jest zdrowy, i podlega leczeniu, a co dopiero piłowanie zębów po fecie
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 1294 / 329 / 12
Byłem nie tak dawno u dentysty i powiem wam, że jak na mój staż to nawet nie ma lipy (szczególnie finansowo), ledwie 3 zęby do zrobienia (+1 który straciłem kiedyś w walce więc tego pomijam), żadnego leczenia kanałowego a ponad 4 lata już nie byłem u stomatologa.

To już młodszym będąc dekadę temu i paląc te fluorowe kanna ścierwa bardziej mi zęby się zjebały a napomknę jeszcze tylko że regularnie palę szlugi. Z higieną u mnie normalnie - po śniadaniu i przed spaniem (normalka, że czasem się zapomni), chociaż zawsze sporo mleka piłem więc może to miało finalnie jakiś wpływ bo jak wiadomo wapno to silne kości.

Mam sporo znajomków co z narkotykami za wiele wspólnego nie mają a zęby im się sypią gorzej jak emerytom, także z mojego punktu widzenia to po prostu (albo aż) genetyka - jeden urodzi się mądry, drugi z anemią a trzeci posiądzie zajebiste szkliwo zębów.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 44 / 2 / 0
@neurotoXXXsick do zrobienia czyli? Robiłeś pantogram czy tomografie komputerową zębów? Ja dłużej nie byłem u stomatologa.
Wątpie żeby fluor miał jakiś mega niszczący wpływ na zęby przecież jest w paście, masz też po zabiegu higenizacji zębów robią fluoryzację pianką.
Mleko? UHT? XDD To nie ma wpływu w ogóle. Nabiał/białą dietę poleca się po higenizacji zębów, jeśli np. rzadko robisz taki zabieg u higenistki stomatologicznej to zwykła kawa jak umiesz zęby i się jej napijesz przez barwniki - polifenole robi taką robotę że zęby będą jeszcze bardziej żółte lub pomarańczowe. Ogólnie jeśli chodzimy do dentysty co 6 miesięcy i utrzymujemy poprawną higiene jamy ustnej, przedewszystkim "okrągła główka" miękkość regular a nie jakieś tam turbo miękkie bo nam się to nie doczyści i najważniejsze nitkowanie to możemy pić kawę normalnie.

@mmigotka oczywiście ale daje 100% gwarancji że brak śliny już pomijam ale ma istotny wpływ na rozwój biofilmu potem kamienia a razem z kamieniem bakterii próchnicotwórczych. Jeśli mówimy o szczękościsku ludzi bez tolerancji na stymulanty to skończyć się to może ukruszeniem zęba.

@london5 skąd wiesz że masz zdrowe zęby? Robiłeś tomografie komputerową u dentysty? Tam będzie można też ocenić zmiany w zatokach bo zdjęcie "panoramiczne" potrafi dawać artefakty a kosztuje tyle co nic i często dentyści właśnie je wykonują bo po co robić dokładną diagnostykę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...