Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1543 / 197 / 0
25 maja 2023Wp13 pisze:
Kluczowe jest przeżyć pierwsze 48h po odstawieniu , tyle zazwyczaj trwa delira. Przerwać ciąg paradoksalnie nie jest trudno , ale odnaleźć się w życiu bez alkoholu to jest dopiero wyższa szkoła. Moim zdaniem przestać poć nie jest trudno tym bardziej jeżeli organizm już nie przyjmuje alkoholu.
u alkoholika w ciągu jak nie przyjmuje to wyrzyga troche a potem już coś mu wejdzie , i to jest juz najgorsza możliwa faza chroniczna , bez powrotu , niestety to przerabiałem.

alkoholik i tak wypije
  • 91 / 26 / 0
Ja to z kolei zastanawiam sie nad czyms innym - tankuje ostro od 5 lat, ostro w sensie codziennie, natomiast jest to tankowanie wieczorne ( 8-10 piwek z reguły ). Zycie prowadze calkiem normalne, w zasadzie to nikt nie wie o moim problemie, bo na imprezach z reguly nie upierdalam sie do zgona xD. Ale do meritum - 2 lata temu robilem badania, okazalo sie ze mam mocno podwyzszone proby watrobowe i do tego mocne jej stluszczenie. Niestety zamiast to leczyc przez nastepne dwa lata nakurwialem alko non stop - do tego od czasu do czasu doszly dragi. Po takim ciagu poszedlem zbadac watrobe i co sie okazalo? Ze wszystko jest git, wyniki rewelka, rowniez na usg nie bylo widocznych zadnych zmian. Lekarz mi mowil ze pierwszy raz slyszy o takim przypadku, natomiast jest to w 100% prawda i moge wyslac wyniki na prv xD Ogolnie jestem mega tankiem, pewnie mam to po dziadku bo tez chlal cale zycie a zmarl dopiero przed 80. ja mam 32 lata. Oczywiscie pisze to tez troche przez lzy, zdaje sobie sprawe, ze wszystko jest do czasu, walcze, aby pozbyc sie tego gowna, natomiast na ten moment batalie przegrywam. Jedyne logiczne wytlumaczenie w naprawie watroby mimo ostrego tankowania widze w tym, ze duzo biegam i duzo ogolnie uprawiam sportu. No i trzymam w miare diete i nie tankuje od rana.
  • 1009 / 311 / 5
@Associazione "zdrowy" styl życia na pewno pomaga, ale ja bym się przyczyny w tej anomali doszukiwał gdzie indziej. Mianowicie próby wątrobowe są dość podatne na różne czynniki typu: wysiłek fizyczny przed badaniem, tłusty posiłek przed badaniem (jeżeli był duży to nawet 18h przed), itp które mogą znacząco odchylić wynik od prawdziwego.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 91 / 26 / 0
To się akurat zgadza. Pierwszy raz jak wykonywałem badanie, to faktycznie gdzieś tam dobe wcześniej piłem alko i wyniki mogły być przekłamane. Jednakże na usg wyszło że nie wszystko jest OK, a po dwóch następnych latach tankowania już było ok. Swoją drogą czytam temat i też kiedyś przeżyłem te chore sny. Coś po prostu strasznego, straszliwe koszmary a człowiek ma wrażenie że to wszystko dzieje się w rzeczywistości.
  • 4426 / 707 / 2117
@Associazione akurat dieta w twoim przypadku może mieć kluczową rolę. A jak z wagą? Otyły jesteś, czy raczej szczypior? Niektóre tanki nie dość, że walą wódkę/alko w postaci piwek, to jeszcze mocno fatowe żarcie jedzą, przez co zazwyczaj są otyli, co też ma ogromne znaczenie w przypadku wątroby i jej zatłuszczenia.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 569 / 20 / 0
04 maja 2023no1special pisze:
po mocnych ciągach alkoholowych , niebezpieczne jest przerwanie tego nagle bez niczego , jak się nie ma zabezpieczenia lekowego to lepiej odstawiać powoli w sensie wypić te pare piw za dnia niż jakby miało kogoś potrzepać , w sensie padaka
Zgadza się. Jednego sąsiada wywieźli sztywnego bo za szybko odstawił alko (w sensie nie miał za co pić). Byl tak przepity że kilka dni przed śmiercią nie mógł szluga utrzymać w łapie, tak go telepało
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / 9 / 0
Kurwa mać. Ja właśnie wychodzę z takiego 5/6 dniowego ciągu. Spać nie mogę, płytki oddech, panika. Ani leżeć ani stać. Od kilku godzin czytam wpisy na forum i zastanawiam się czy zaraz przestanę oddychać czy dostanę ataku padaczki. Zlałam się w łóżku, wyglądam jak ostatni syf. Twarz napuchnięta, wstyd się pokazać.
Przejebane.
I zastanawiam się czy się nie ubrać i jechać po wino do sklepu czy przemęczyć się już dzisiaj to jutro będzie lepiej…
Mam w domu lorafen, ale nigdy go wcześniej nie brałam - lekarz przepisał na depresję.
Uwaga! Użytkownik Gumijagoda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 3 / 0
Bierz lorafen jedną porcję, to powstrzyma cię od pójścia do sklepu, nawet się nie zastanawiaj. Benzo właśnie najlepiej się sprawdza przy doraźnym ratowaniu d***
  • 46 / 9 / 0
Tylko zastanawiam się teraz z racji tego, że nigdy wcześniej nie brałam tego leku a jestem w tym momencie tak spanikowana, że boję się, że może być gorzej. A dodatku sama w domu.
Uwaga! Użytkownik Gumijagoda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1009 / 311 / 5
@Gumijagoda będzie dobrze, jeżeli ci źle wejdzie to po prostu pójdziesz spać.
weź 2mg (albo 2.5mg zależy jakie masz tabletki) i powinno pomóc.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.