Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 10 / 1 / 0
Mam obecnie wypisaną pregę w dawce 150mg rano + 150mg wieczór. Co powiedzieć magikowi żeby mi ją podniósł?
  • 5 / / 0
Czy branie pregi doraźnie i/lub żonglowanie dawkami (oczywiście w jakimś rozsądnym zakresie) w zależności od samopoczucia ma sens? Nie chcę brać regularnie ale też wolałbym nie odstawiać całkowicie jeśli jest taka możliwość. Stosuję pręgę jako dodatek do sertraliny.
  • 1344 / 270 / 0
dobre pytanie,
weź raz w tygodniu i odczekaj kilka dni i zobacz co się dzieje, póżniej 2 razy w tygodniu z kilku dniową przerwą pomiędzy i też odczekaj
wiem że chujowa odpowiedź

moim zdaniem, branie sporadyczne? tak da się
ale jak to w praktyce będzie wyglądać? takie wahania mogą wpływać (albo nie) na małe i duże codzienne decyzje %-D
to silne rzeczy wbrew pozorom, to wpada do komórki bez pytania,
tyle dobrze, że organizm wraca do normy szybko w miarę po zaprzestaniu brania pregabaliny
  • 29 / 2 / 0
Potrzebuje się wyciszyc i wyspac dobrze po meetingu z koko. Czy wszystko będzie ok jeżeli poczekam aż koko zejdzie i wrzucę pregabe ?
  • 509 / 197 / 1
Będzie dobrze śmiało możesz wrzucić troche pregi po stymulantach.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 327 / 68 / 0
I jak chcesz iść spać to wal 300 od razu przynajmniej
czas zwolnić
  • 91 / 26 / 0
Ja Wam powiem, ze przeklinam dzień w którym poznałem prege. Ten lek jest piekny a zarazem okrutny. Biorąc go mam chęć na interakcje z ludźmi, chce mi się rozmawiać, gdzie normalnie raczej mam ludzi w dupie i nie zaczynam rozmowy. Jednak jest tez druga strona medalu, bo wjebalem się chyba w depresje. Jak nie biorę to zamykam się w sobie i totalnie odcinam od ludzi, gdzie przed braniem tego miałem swoje problemy ale nie aż kurwa takie. Na dodatek jestem na mega wysokich dawkach i ciezko mi jest z tego zejść. Ehh co tu zrobić..
  • 510 / 112 / 0
04 października 2023Jessica pisze:
Mam obecnie wypisaną pregę w dawce 150mg rano + 150mg wieczór. Co powiedzieć magikowi żeby mi ją podniósł?
Powiedz że wziąłeś 600 i dopiero się czułeś dobrze. I że tyle chcesz brać
  • 107 / 13 / 0
Czy problemy z pamiecia po pregabalinie sa odwracalne? Mijaja po odstawieniu?
  • 509 / 197 / 1
Oczywiście,że mijają temat wiele razy wałkowany na forum.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.