Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 89 / 4 / 0
No bo ja się bierze 2 razy wedle ulotki wieczorami też mam lęki dlatego pytam ile to godzin dziala
  • 11 / / 0
Witam, czy jeżeli łaczylem 100 mg pregabaliny z regularnym piciem alkoholu (jakieś 7 piw dziennie) mogło to spowodować nadmierny obrzęk twarzy ?
  • 1080 / 319 / 5
@artwit85 Tak, jest to częsty skutek uboczny pregabaliny.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 91 / 26 / 0
Czwarty dzień CT po kilku miesiącach brania w dawce 1-1.5g dziennie. Jest ciezko nie powiem, ale jakoś się trzymam. Psychicznie jest w miarę, natomiast fizycznie jest dość ciezko. W zasadzie to 90 proc czasu leżę w łóżku, strasznie kręci mi się w głowie. Mam nadzieje, ze teraz będzie tylko lepiej…
  • 11 / / 0
17 września 2023Detronizator2 pisze:
Czy slyszeles żeby komuś od tego na trwałe zmieniła się lekko twarz ? Czy jeżeli ktoś piję np wódkę jeżeli już piję mniej opuchnie, bo mniej płynów ?
  • 89 / 4 / 0
Pomóżcie jak to odstawic bo zaczęło szkodzić. Zaczęło nasilać lęki. Od czerwca biorę 2 razy 75 ostatnio 3 dni 75 i 150 . Jak najszybciej zejść beż objawow odstawiennych?
  • 1344 / 269 / 0
poczekaj jeszcze z 2 dni na nowej dawce i niczego innego nie pizgaj przez chwile (nie twierdze ze pizgasz tylko jakby gdyby)
  • 1080 / 319 / 5
18 września 2023artwit85 pisze:
Czy slyszeles żeby komuś od tego na trwałe zmieniła się lekko twarz ? Czy jeżeli ktoś piję np wódkę jeżeli już piję mniej opuchnie, bo mniej płynów ?
Na trwałe to nie. Ale wódy to nie pij, nie ma wpływu na retecje wody
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 11 / / 0
18 września 2023artwit85 pisze:
Chodzi Ci o to, że czy wódka czy piwo efekt byłby ten sam ?
  • 125 / 29 / 0
Pregabalina w kwestii snu dIala podobnie. Mega realistycNe any dotyczace twoich do.GHB. najwiekszych obaw I lekow.
Do tego w zeszlym tygodniu mialem swap razy swiadomy sen a wcczoraj falszywe przebudzenie biore na noc 450mg. Pozdrawaiam
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.