Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 507 / 195 / 1
Wiesz co, już jestem po testach tego zestawiku, był układ nagrody regenerowany wiadomo trochę szybciej ale znów zacząłem ćpać.Przydał by mi się taki esperal na ketony.Myślałem że selegilina czymś takim będzie ale nie spełnia akurat tego zadania.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
@hubii

Popatrzyłęm trochę jak jest z dostępnością Modafinilu,ciężko to zdobyć,wiem że są strony w necie ale nie wiadomo czy towar jest dobry czy to tylko cukier,ewentualnie od pewnego doktora można dostać recepte (wiadomo jakiego %-D) ale od jakiegoś czasu musisz mu dać do wglądu swój wykaz wystawionych recept,jak zobaczy że go nigdy nie brałem,to mi chyba nie wystawi a próbować nie mam zamiaru,opcjonalnie mógłby pójść do normalnego doktora aby mi to dał tylko że oni to dają na narkolepsję (preparat na nazwę A),więc zostaje chyba Metylofenidat,jego mogę ogarnąć bo mam podejrzenie o ADD,tylko czym on się różni od modafinilu?,w czym jest lepszy a w czym gorzszy od niego,na ten moment tworzy się stack Pregabalina + Metylofenidat.
"Nadzieja jest matka głupich,co nie przeszkadza jej być uwodną kochanką odważnych"
  • 1299 / 258 / 0
@PlasticPeach
ciezko mi powiedziec
ja bym sprobowal sam mph i zobaczyc czy zniknie ci ta twoja 'fujka', a jak slabo to pregabe dolozyc,
ja nie jestem kibicem tych substancji jak cos, na mph zlapiesz tolerke, na pregabe tolerka rosnie wolniej (zalezy czego oczekujesz) a na modafinil najwolniej albo wcale

tu jeszcze pisalem o roznicach ale mega artykul to nie jest %-D
post3706656.html?hilit=modafinil%20mety ... t#p3706656
  • 425 / 50 / 0
Aktualnie kreatyna 5g, cytrulina 5g, tauryna 7g, kofeina 0.2g, ashwa 0.7g, dhea 0.1g, wpc 20g.
Cel: wieksza pompa ba silce ale i wieksza czystosc umyslu/motywacja, w tej pierwszej sprawie zamienilbym cytruline na beta alanine i dhea na metanabol, w drugiej duze dawki kofeiny na mix kofeiny z dmaa albo na noopept/sunifram/modafinil (rc) co o tym myslicie? Ma to racje bytu? Czy zupelnie cos innego wybrac?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1000 / 269 / 0
@Rs3mati

Beta alanina bardzo dobry suplement i lubię go stosować.

Racetamy i modafinil, które wymieniałeś to wcale nie takie znowu RC. Sunifiram polecam antydepresyjnie i na więcej energii (serio lepiej się czuje wtedy mięśnie ciała i można sobie pozwolić fizycznie na więcej). Noopept to też trochę stymulancik, ale mam wrażenie że bardziej mentalnie. A moda też do ćwiczeń jest elegancki. Te trzy leki to bardzo dobra droga.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 1 / 0
Planuje taki zestaw

Rano:
Dziurawiec
Rhodiola
Ilex guayusa
Imbir

Południe
Kurkuma
Alpha GPC

Wieczór
Ashwagandha
Kava kava
Magnez

Coś zmienić, dodać, usunąć? Jak się porównuje rhodiola do ashwagandhy i czy warto brać obydwa dziennie, to sami z kurkumą i alpha GPC? Ilex guayasa zamieniam z yerbą, czego się spodziewać?
https://hyperreal_upp
  • 1037 / 243 / 0
zestaw jest tak duży, że cięzko powiedzieć czego można się spodziewać.

Alpha GPC produkt mocno przereklamowany wcale nie ma tak magicznych właściwości może w dużych dawkach i długim stosowaniu wywalił bym to całkiem i w to miejsce wstawił minerały szeroko pojęte w takiej kolejności Sód/Potas/Wapno/Magnez bo bez minerałów będzie słabo...

Magnez z wieczora możesz wywalić na rano i zawsze w obecności wapna z czego wapno od zwierzęce się nie nadaje za bardzo do uzupełniania, najlepiej zajadać 100g maku dziennie tyle powinno dać 1G wapna i około 300mg magnezu czuli idealne proporcje.

Rano:
Dziurawiec
Rhodiola
Ilex guayusa
Imbir

Lepiej zdecyduj się na jeden lub dwa z nich i stosuj przez miesiąc a jak nie będzie efektu to zmień dołóż coś
choć sam imbir ma już bardzo ogromne i szerokie właściwości zdrowotne nie tylko na mózg leczy cały organinizm, odkażając i wywalając pasożyty.
  • 5 / / 0
Hej, jestem nowy i nie wiem czy w dobrym wątku piszę.
Znalazłem tu u Was na forum zestaw na odmulenie po alko + mj (w moim przypadku przez kilka lat) i chciałem zapytać co o tym myślicie:

Fenylopiracetam - rano po śniadaniu 100mg i po obiedzie 100mg. Powtarzać przez 25 dni.Obowiązkowy suplement. Dodatkowa stymulacja też pewnie Was usatysfakcjonuje.

CDP-Cholina - 400mg rano po śniadaniu. Powtarzać przez 25 dni.

5-HTP - 200mg na 45min przed snem oraz 200mg rano po śniadaniu. Powtarzać przez 25 dni. Efekt - uregulowanie rytmu dobowego, poprawa jakości snu, stabilizacja/poprawa nastroju.

Flubromazepam 4mg - 12szt po 1szt wieczorem przed snem co 2 dni. Powtarzać przez 25 dni. Stosować jedynie w przypadku objawów nerwicowych/lęków.

Dodatkowo chciałem napisać że lęków u mnie brak, więc ten Flubromazepam raczej sobie odpuszczę…
Resztę znalazłem na Swiss Herbal - legitny to dostawca? Czy szukać gdzieś indziej?

Do tego dorzucam jeszcze:
Spiruline
Maca
Cordyceps
Lecytynę
Zestaw witamin i mikroelementów, oraz magnez.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i sugestie.
Pozdr
  • 507 / 195 / 1
Wyjeb flubromka,benzo jeszcze rc pogorszy sprawe,5 htp bym zastąpił melatoniną,w zależności od ilości alko jakie wypijałeś i w jakims stanie masz GABA coś na upregulacje tego układy-ale to opcjonalnie.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 1 / 0
Zestaw zmieniony, z pytaniem co dodać.

Ashwagandha
Multiwitamina z Minerałami
Dziurawiec
Imbir
Kurkuma

Pytanie z dodaniem czegoś pobudzajacego. Pytanie jak l-tyrozyna czy rhodiola? Mają one jakiś sens?
I do tego coś jak bacopa na umysł, też warta dodania czy effect placebo? I jak ktoś miałby studies o działaniu farmakologicznym naprawdę byłbym wdzięczny. Z góry dzięki
https://hyperreal_upp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.