Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Planuję zrobić kota swoją 5cio minutową metodą w jak najmniejszej objętości wody. Zwykle wychodzi mi krystalicznie przezroczysty. Na tym etapie mam 2 dodatkowe pomysły - dodanie małej ilości alkoholu oraz jeszcze mniejszej ilości NaOH. Powinno to wg moich doświadczeń pozwolić na wydajniejsze wysolenie naszego kota. Wolna zasada kota nie lubi kwaśnego środowiska więc w teorii, dzięki NaOH mniej go powinno się pod wpływem kwasu (zamierzam używać stężonego siarkowego) rozłożyć a więcej wysolić. Już nie mogę się doczekać :D Ciekawi mnie tylko kwestia rozpuszczalności Kota w acetonie - jakby była mała to by było go dobrze potem doczyścić :) Dam znać jak mi poszło :d
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.