24 października 2018multikillolek pisze: Witam, chciałbym odświeżyć nieco temat i zapytać z jak starymi krążkami mieliście do czynienia? Roczne? 3letnie? Kiedyś znalazłem temat o MDMA i było tam napisane, że MDMA ma tak długi okres połowicznego rozkładu, że po 20 latach trzymane w szufladzie będzie działać tak samo. Chciałbym natomiast dowiedzieć się na ten temat nie tylko z teorii stąd moje pytanie.
Z drugiej strony pitolą głupoty chcę ci tylko powiedzieć że zależy jakie były wypełniacze użyte jeżeli zwykła mąka to po 20 latach możesz spokojnie wszamać tą pixę gdyż mąka jest właśnie taka że leży w silosach latami i jest zdatna do spożycia. Wszystko zależy od wytłumaczę ci to prosto wszystko zależy od wypełniaczy ja nie wiem z czego miałeś te pixy wypełnione i tak naprawdę ja bym takiej dwudziestoletniej pixy Z tego co wiem jestem starym ćpunem I tak bym ją zjadł ale wybór należy do ciebie rób jak uważasz żeby cię później nie bolał brzuch czy coś ci nie było twój wybór nie mój.
@raabe
25 sierpnia 2023raabe pisze: Podbijam pytanie. Znalazłem pixy sprzed około 20 lat. W piwnicy kiedyś trzymałem i ostatnio znalazłem, lol. Czy to sie do czegoś nadaje? Trzymane w piwnicy, więc ciemno, sucho, temperatura też ok. Wyglądają normalnie, twarde itp. No ale troszkę czasu minęło xD
Są cały czas aktywne, mocne. Ciężko stwierdzić czy słabsze, niż kiedyś, bo po tylu latach to ogólnie już wszystko działa na mnie inaczej/słabiej/gorzej, niż wtedy.
Ale jak najbardziej działają xD
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.