Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 30 / 6 / 0
@edytkadestroyer666 Niektórzy wolą brać 300mg co 30min, a u innych lepiej wchodzi cała porcja jednorazowo. Jak co 30min to polecam jakiś napój gazowany pić w trakcie brania + tłuszcze pomagają, zwiększają przyswajalność. Dawka 1200-1800 będzie ok. Jest to w sumie praktycznie to samo co Pregaba, ale mimo wszystko działanie jest inne.
  • 768 / 105 / 0
Ponawiam pytanie czy Gabapetyna też uwalnia się w jelitach jak Pregabalina czy ma inny sposób wchłaniania ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Jadąc 300 mg co pół godziny doszedłem do dawki 2,4 g. Fazka jak po Fenibucie, relaks i rozluźnienie, ale lepiej odczuwalne. Mógłbym to jednak i tak brać cały dzień, i nie doszedłbym do w miarę specjalnie przyjemnych efektów.
  • 6 / 3 / 0
Jednym z najwiekszych plusow tego leku ze mozna przestac brac wysokie dawki 3600 mg z dnia na dzien, i nawet czlowiek nie mysli o niej, zapomina. Zadnych negatywnych efektow.
  • 107 / 13 / 0
To ciekawe i pocieszajace, bo myslalam nad przejsciem z pregi na to. Ale moze byc tak ze tylko Ty tak masz, ze nie jest to zasada.
Szkoda ze tak niewiele osob pisze o odstawieniu.
  • 106 / 32 / 0
Z tego co się orientuję (opowieści z zagranicznych forów), z odstawianiem po znacznym i długotrwałym nadużywaniu gabapentyny jest tak samo jak z pregabaliną.

Po np tygodniowym 3x300 codziennie, zarzucałem tylko 300 na wieczór w pierwszy dzień odstawienia, później dzień przerwy i znowu 300 na noc i koniec.

Lekkie zmulenie było i rozdrażnienie, ale szybko mijało.
Ostatnio zmieniony 21 października 2023 przez Bingb0ng, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 933 / 293 / 5
Działa w ten sam sposób (prawie) więc zapewne tak właśnie jest.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 84 / 11 / 0
Wpadło mi gabapentin od Brown and Burk, mieszkam na wyspach. No i miałem doświadczenie z benzo, liryca czyli właśnie pregabalina która jest w pizdu z 5 razy mocniejsza od tej gabapentyny. Do rzeczy, fajnie, ze pomaga wam schodzić z benzo ja z klona zszedłem se solo bez niczyjej pomocy gdzie brałem go około 2 lat w dawkach od 1-2 mg czasami jakieś wyskokowe wiadomo, ale to ogarniałem alpre, bo bardziej mnie robi ogolnie niż klon rekreacyjnie. Do rzeczy kurwa drugi raz, bo odpływam z tematu. No nic ogolnie to cały dzień jechałem na metylophenidacie - medikient cr 20mg, zjadłem przez cały dzień jakieś 100mg wiec nie dużo %-D no i jak już skończyły się mediki to kurde zasiadłem do gabapentyny. Pregaby potrafiłem wziąć ponad 2g. Wiec nie pierdolac się oczywiście czytając wcześnie temat, zajebalem 8x 300mg i w sumie zrobiło mnie tak w tle podczas grania w lola. Mega podobne do pregabaliny jednak działa bardziej na humor itp. Jakby jestem kurde troszeczkę lepsza wersja siebie, zreszta do chuja patrzcie na ten wysryw co pisze… gdzieś tam w głębi jestem zrobiony jak messershmit %-D

Ogolnie to polecam, dojebalem teraz jeszcze 4x300mg i wale w kimono, może jeszcze pójdę po piwo przed spaniem se jebne jedno tak o dla testu. Bucha nie paliłem, jak dojdzie w moje ręce jak będę ciagle na tym to edytuje i powiem jak wrażenia.

OGOLNIE TO JEST SPOKO, JAK MASZ TO NAPIERDALAJ :trucizna:
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 14 / 8 / 0
Palkrolik: nie kumam pytania, jelita są narządem, który służy do wchłaniania substancji, więc zarówno pregabalina, jak i gabapentyna, jak i wszystko inne tam właśnie będzie wchłaniane do krwi
  • 1 / / 0
Siema wszystkim. Przepisano mi Gabapentynę na lęki. Biorę ją od 33 dni. Dawka 3x300. Przez pierwszy tydzień było ok, potem trochę się pogorszyło i zacząłem mieć problemy ze snem. Budziłem się po 4-5 godzinach i nie mogłem już zasnąć. Pomyślałem, że to nie dla mnie i chciałem zejść z dawki i zakończyć jej przyjmowanie (schodząc w dół jak 4 dni 2x300, 4 dni 2x150, 4 dni 4x75). Zacząłem więc zmniejszać dawkę 6 dni temu i podczas przyjmowania dawki 2x300 zauważyłem, że czuję się lepiej i nie mam już takich problemów ze snem i zacząłem się zastanawiać, czy dawka 900 to nie za dużo. Teraz mija trzeci dzień brania dawki 150x2 i myślę, że chciałbym wrócić do dawki 300x2 i brać ją trochę dłużej :) Czy takie skakanie będzie bezpieczne? Jakichś dużych problemów z zejściem z takiej dawki 2x300 i kompletnym odstawieniem po kilku miesiącach nie powinno być ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.