Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
Czy paliłeś muchomora ?
Tak
46
26%
Nie
130
74%

Liczba głosów: 176

ODPOWIEDZ
  • 19 / 11 / 0
Eee spróbowałem tego ostatnio i wbrew nadziei nie odpięło mi wrotek. Pewnego niedawnego wolnego dnia, po śniadaniu zacząłem zastanawiać się jak go urozmaicić, gdy w me oczy wpadły suszone ochłapy które zdjąłem z powierzchni dwóch sporych muchomorów jakoś tydzień wcześniej. W domu wrzuciłem je do piekarnika na 50 stopni i zostawiłem w spokoju na grzejniku, coby sobie ładnie wyschły. Teraz pomny wcześniejszych doświadczeń z muscarią postanowiłem że nie będę tego jadł bo mdliło mnie po tym i do bełtania kusiło w chuj a skręcę skręta nomen omen w ramach eksperymentu. Skórę z jednego kapelusza rozdrobniłem, dorzuciłem solidną szczyptę tytoniu i skręciłem obrzydliwego murzuńskiego blanta. Potem zapalniczka w kieszeń i na spacer przed blokiem. Grzyb w bibułce palił się na początku srednio, ale dym był całkiem przyjemny, nawet smaczny, i połowa blanta całkiem szybko weszła. Od tego moment zacząłem czuć ucisk gdzieś w jelitach, który dalej narastał. Już mniej entuzjastycznie dopaliłem to do końca czując lekki zamęt w myślach, wróciłem do domu i ogarnęło mnie lekkie gastro, nabrałem ochoty na omlety a w trakcie ich robienia dla odmiany niechęć do jedzenia, poszedłem zrobić jakiś porządek w piwnicy ale lekki stan rozdrażnienia i podpicia utrzymywał się koło 3h, imho nic ciekawego, nijak ma się to do psychodeli sporej ilości muchomora p.o a liczyłem na coś w tym stylu ino krócej.
  • 277 / 42 / 0
Polecam waporyzację - czerwoną skórkę wysuszonego muchomora pociąłem na małe kawałeczki i napełniłem komorę waporyzatora Boundless CFX, temp 200-210*C. Można pomieszać z konopiami w wapku dla jeszcze ciekawszych efektów. Niestety taka waporyzacja ma duży minus - mało grzyba zmieści się w komorze waporyzatora więc to będzie takie bardziej mikrodawkowanie.

Wapki są projektowane pod konopie które mają około 20% substancji aktywnych a nie grzyba w którym zawartość dobrodziejstw jest mniejsza niż 1%
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 151 / 67 / 0
I jak efekty takiej waporyzacji? Coś tam klepie?
Uwaga! Użytkownik Iacobus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 45 / 7
@Szponciciel
Waporyzator stacjonarny by się do tego nadał, większa komora, chociaż mimo to i tak trzeba by było dwie lub więcej takich komór wyzerować dla satysfakcjonującego działania. Lepszym rozwiązaniem byłby ekstrakt albo muchomor plamisty, który jest ~5x mocniejszy jak nie lepiej. Miałem w planach wypróbować ekstrakt albo panterinę, ale się osrałem, bo za dużo trawy jarałem i mi się nie chciało:
23 sierpnia 2022ermac107 pisze:
Mam zamiar tego spróbować, sezon się zaczyna i ostatnio feste napadało, więc na dniach powinny już rosnąć.
Jeżeli chodzi o ekstrakcję, to bym skorzystał z tego guide'a: https://www.reddit.com/r/druggardening/ ... old_water/. Zastanawiam się tylko czy finalny produkty nie zajebałby komory/sitka, tak jak w przypadku kiefu. Podoba mi się fakt, że już mała ilość tego grzyba w pewien sposób podbija działanie THC albo CBD. Postaram się w tym roku poeksperymentować z waporyzacją, bo sam jestem ciekaw.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?