Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siemka ogl to mam sprawę 28.07 psiarnia zajechała nas i przetrzepała ogarnąłem sie ze mam w plecaku 0,254 white whidow. Było za późno aby wywalić gdzieś dalej. Oddałem im dobrowolnie bez przeszukania. Moje pytanie brzmi co mi grozi za tą w sumie jedną wbite ? Dopowiem że byłem karany ale to za uszkodzenie mienia
Z fartem wariaty
  • 508 / 195 / 1
Za taką ilość nic ci realnie nie grozi.
Znam takich co posiadali 10+ gramów i dostali pracę społeczne.
Następnym razem nie daj się złapać %-D
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 369 / 111 / 0
Umożą sprawę
"Life pain always sexy"
  • 480 / 73 / 0
@Bartekdiament04 około 75% spraw związanych z posiadaniem w ubiegłych latach zostało umorzone. Trochę inaczej wygląda twoja sytuacja, bo byłeś już karany i nie wiem, jak to moze wpłynąć. Zależy to co powiedziałeś i powiesz.

-Poproś o umorzenie sprawy powodując się na art. 62a ustawy Przeciwdziałanie narkomanii.
Art. 62a. [Posiadanie nieznacznej ilości na własny użytek sprawcy]
Jeżeli przedmiotem czynu, o którym mowa w art. 62 ust. 1 lub 3, są środki odurzające lub substancje psychotropowe w ilości nieznacznej, przeznaczone na własny użytek sprawcy, postępowanie można umorzyć również przed wydaniem postanowienia o wszczęciu śledztwa lub dochodzenia, jeżeli orzeczenie wobec sprawcy kary byłoby niecelowe ze względu na okoliczności popełnienia czynu, a także stopień jego społecznej szkodliwości.
-Powiedz, że to nie miało szkody społecznej, nikogo nie chciałeś poczęstować, marihuanę chciałeś skonsumować w zaciszu domowym, eksperymentalnie chciałeś sprawdzić działanie 0,2g marihuany, oraz, że nie jesteś osobą uzależniona, a jak pytają się od kogo kupiłeś to nie wal głupot typu nie pamiętam / znalazłem tylko powiedz ,,boję się powiedzieć, boję się konsekwencji, nie chce się narazić, nie udzielę na to pytanie odpowiedzi bojąc się o własne zdrowie".
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.