Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
Sprawa wygląda też, że lubię sobie pracować wystrzelony w orbitę, praca fizyczna a ja z natury jestem leniem i tak już od ponad 2lat regularnie zjadam sobie włada. Od pewnego czasu zauważyłem, że po na 2/3 dniu ciągu (nawet gdy śpię) pojawiają się na mojej skórze dziwne krostki niby jak zaskurniak ale niby nie, chyba bardziej strupek nie ważne z resztą. Najważniejsze jest ze wystarczy się zapomnieć i wycisnąć lub zdrapac jedno (ciśnienie akurat to moja obsesja bez faety też) Nagle pojawia się tego w chuj a ja się wkurwi i to drapie a wtedy to podchodzi ropa (pracuje w zapylniu to pewnie główny fakt dlaczego pojawia się stan zapalny) Ktos zna się na tym gównie albo ma podobnie i co stosuje na zmiany skórny lub czym zapobiega powstawaniu tych zmian
Podobno, zmiany skórne występują podczas ciągów, ponieważ początkowo występuje łojotok, skóra się niesamowicie poci, a po kilkunastu/dziesięciu godzinach w wyniku odwodnienia, skóra staje się sucha. Stanowi to raj dla bakterii.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.