Worek cały czas mocno skroplony od środka, miejsce z dostępem do światła ale bez bezpośrednich promieni słonecznych, odpowiednia temperatura.
Wszystko gra, to białe to chyba perlit, który zapewnia dobre warunki do rozwoju grzybni. Jeśli chodzi o biały nalot na powierzchni substratu to jest rozwijająca sie grzybnia, dopóki zapach i kolor gra nie ma sie czym martwic.
Z mojej wiedzy wynika, że z growkitami to jest hit or miss, moze ci sie trafic lepszy lub gorszy szczep, ale na tą dwukrotnie większą wydajność bym raczej nie liczył.
Jeśli jestem w błędzie, proszę o korektę.
Prawie nic nie widać na tym zdjęciu. Jeżeli zbierałeś grzyby łapiąc je tam gdzie zaznaczyłeś i pojawił się niebieski siniak, to wszystko w porządku.
The body or a conscious mind'
Grzybki powoli będę pewnie musiał zbierać, stąd pytanie.
Czekać na te mniejsze czy wycinka jak te największe się otworzą? Bo mam duże dysproporcje w rozmiarach.
+ na jednym zauważyłem dziwny nalot - jest się czym martwić?
Dajcie znać jak to wygląda okiem fachowców
Zbieraj wszystko naraz, gdy największe się otworzą. Nalot to raczej tylko grzybnia.
The body or a conscious mind'
Przedwczoraj dotarł do mnie Growkit full auto. Od tamtej pory leży w lodówce, bo za tydzień muszę wyjechać i wrócę dopiero po kolejnych 6 dniach, łącznie za prawie 2 tygodnie. Jeśli jednak dobrze rozumiem, to wersja full auto jest już mokra/nawodniona. Pojawia się zatem pytanie, czy może stać w lodówce przez kolejne kilka dni? Jeśli tak, to wyjmę go dopiero przed wyjazdem (przez te 6 dni nieobecności będzie sobie spokojnie rósł). Jeśli nie, to zaryzykuję i wyjmę go już teraz. Wiem, że suche ciastko może stać w lodówce przez długi czas, ale co z kitem full auto?
?
Z tego co wiem to do cięcia już są, ale mam pytanie co to za śnieg na dole grzybów, czy to normalne ?
Zrobił bym tak, że bym teraz wszystko ściął powyżej śniegu i ususzył. Resztę bym wyciął przy podłożu, zalał wodą do pełna na godzine i nowy cykl.
Wszelkie porady nt. growkita mile widziane.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.