Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 768 / 105 / 0
@polymerase
No zaniki pamięci po benzo są. Takie chwilówki jak mówisz. Ja w sumie nie zauważyłem u siebie takich sytuacji że idę tam gdzie nie trzeba, albo zapominam jak dana rzecz się nazywa ale teraz np. jak pisze muszę się zastanowić dobrze w jaki sposób przekazać ci moja informację w sposób składny. ( I tak nie zawsze mi wychodzi ).Ostatnio jak zacząłem chodzić do nowego psychiatry to z karteczka do niego chodzę żeby przekazać mu to co dokładnie chce. Może też to wynikać z sytuacji stresowej bo zawsze jak idę załatwić coś ważnego robi mi się mętlik w głowie i przygotowuje się do takiej rozmowy. ( Nigdy nie byłem gadułą). Zaniki pamięci po benzo są jak najbardziej możliwe. Może nie Alzheimer ale coś jest. Kiedyś oglądałem wywiad z babką która odstawiała krzyżówkę alko+benzo. To mówiła że po detoxie na terapi 5 miesięcy żyła w swoim świecie zanim zaczęła się odzywać a tak to "lewitowała". Wogole mówiła że prawie 3 lata zajęło jej dojście do stanu przed. Normalna kobieta. A Ty jeszcze pregbe bierzesz która też wali po pamięci i funkcjach poznawczych z tego co słyszałem. Z tramalem i ketrelem to nie wiem jak z pamięcią. Ketrel też spora dawka ale to już nie mi oceniać bo nie wiem. Tak wogole witaj wśród bezsennych. Hehe
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4976 / 874 / 0
@polymerase ja jem klona ponad 5 lat ale nie codziennie, raz lub dwa w tygodniu. I ta akcja z kocem to normalne. Ja ostatnio 2 dni po ostatnim 2mg. Wrocilem z roboty, położyłem plecak na klatce schodowej, wyjąłem z niego portfel i schowałem do takiej saszetki w przedpokoju( o czym zapomnialem) I poszedłem schować ciuchy robocze do innego pomieszczenia. Wracając zapomnialem o plecaku, przypomniałem sobie po minucie, wychodzę na klatkę schodową a tam plecak i otwarta kieszonka mała i nie ma portfela, wpadłem w panikę i latałem po całym domu z 5min nim znalazłem ten portfel, miałem już dzwonić do banku kartę blokować.

Także no standardzik, lepiej raczej nie będzie jak zamierzasz do końca życia brac codziennie %-D
  • 359 / 99 / 0
Mam podobnie. Nie rzadko zdarzało się, że szedłem do łazienki a wchodziłem do kuchni stojąc przez chwilę, szukając czegoś ale chwila spokoju oraz skupienia i przypominałem sobie co ja tu robię.
Niedawno podczas rozmowy widząc na parapecie zdjęcie i chcąc o nie zapytać nagle zapomniałem jak to się nazywa (obrazek, czy coś? tylko taki z aparatu). Po kilku sekundach miałem już w głowie, że to prostu zdjęcie, fotografia.

Prawda jest taka, że przyjmowanie jakichkolwiek benzodiazepin niszczy konsekwentnie połączenia neuronowe w naszych mózgach obniżając w konsekwencji funkcje kognitywne i prowadząc stopniowo do degeneracji (Alzheimer, Parkinson, stwardnienie rozsiane, czy rdzeniowy zanik mięśni). Mam na myśli długotrwałe (wieloletnie) zażywanie tych leków do czego nie są przeznaczone właśnie z tego powodu, oraz potencjalnie śmiertelnego w skutkach uzależnienia fizycznego.
  • 768 / 105 / 0
@Wariat108 Śmiertelne w skutkach uzależnienie fizyczne chodzi o padaczkę ? Ja już dziś nie przespałem całej nocy a wziąłem 5 mg rolek na sen. W desperaci nad ranem około 5, z głupoty wziąłem ćwiartkę Clona i przespałem może 2 godzinny. Teraz czuję się jak śmieć. Czekam do wieczora i wracam z powrotem na 5 mg rolki. Zastanawiam się jeszcze nad stabilizatorem czy kwas/ czy sam walprolian wsiąść. Pregi też nie chce bo miesza w jelitach a ja już nabawiłem się zespołu jelita wrażliwego. Muszę poczytać w duckduckgo. Mam jeszcze kwete na sen. A już się cieszyłem że jest dobrze na rolkach a tu nieprzespana noc i jeb. Dziś w aptece babką po 50 kupowała estazolam mężowi. Mówiła że musi wziąć 2 tabletki żeby parę godzin przespać. Farmaceutka mówiła że jak się nie ogarnie będzie coraz gorzej. Słuchałem i plakalem do siebie. 🙃 .
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 46 / 0
Wrzuciłem 10mg klona zapiłem solidnym łykiem wódy i jest dość mocno. Jutro wskakuje na neurole a mam ich do wyboru do koloru zależnie od dnia.
  • 690 / 310 / 0
@polymerase
Ja myślę, że powinieneś coś odstawić :)
Ja mam podobnie jak ty, zaniki pamięci, jak coś mówię i ktoś mi przerwie, wtrąci się w rozmowę to ja już nie wiem o czym mówiłem. Nie mam pamięci do imion. Czasami pójdę do lodówki otworzę ją i nie wiem po co poszedłem. Kiedyś zapomniałem kodu do domofonu, zapominam się codziennie jak chcę coś zrobić na szybko, paraliżuje mnie taka depresja, taka niewiedza, przychodzi załamanie które czasami mnie trzyma kilka godzin, załamka. Klona nie brałem, może 1 raz, rolki, prega, alkohol, mj długo.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 3406 / 534 / 0
Dzięki za taki odzew, nie będę cytował was tylko w sumie nawet nie wiem co napisać ale na pewno pod wpływem benzo najlepiej robić jakieś zadania na pamięć (kurwa ale mi się nie chce...) albo jakieś suplementy lub lek typowo na pamięć od neurologa... Teraz przez max 2 tygodnie jest spoko nic mnie tak nie kara ; )

@Krzysiu86Dr Cały czas próbuje odstawić tramal, a jeśli odstawie tramal to automatycznie odstawie pregabalinę bo już nie będzie mi potrzebna, czyli bym został na klonie na dzień i jakiś lek na sen (muszę zmienić ten ketrel bo biorę go z 5 lat i jest już chujowy).

No to bym miał tylko 2 leki i naprawdę bym się z tego cieszył.

@Palkrolik Nie nie, ja mam trick na zajebisty sen tylko wiadomo (zaraz wam powiem) ale ja siedzę po prostu na tramalu bo mi jest dobrze i albo przed kompem albo przed telefonem i oglądam jakieś pierdoły, np. tak jak dziś, jest 3:13.

A trick na mocarny sen to 200mg ketrelu + 300mg pregabaliny, jeSu jak mi się śpi zajebiście po tym i nawet nie wiem kiedy zasypiam. No ale wiadomo później jak utniesz pregabalinę i będziesz na tych 200mg ketrelu to można zapomnieć o śnie...

Za około 2 tygodnie jadę chyba 12 raz na detoks zamknięty... jest ciepło, muszę to wykorzystać.

Wam też życzę jak najlepiej ; ) Albo chuj, na starość zgramy się wszyscy i do jakiegoś DPSu i będziemy chodzić jak zombie totalnie bez pamięci...

Ja byłem w psychiatryku raz to dwóch starszych Panów miało alzheimera i masakra koleś bierze kubek i obraca go coś tam kombinuje i tak przez 30min, później bierze coś innego i idzie nawet nie wie gdzie... ; ( ale opowiadali mi że był dobrym żołnierzem i gdzieś był na srogiej misji i mu odjebało, masakra.

Ten drugi miał trochę łagodniejszą chorobę alzheimera ale tamten to już level hard.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 82 / 4 / 0
Która benzo polecacie żeby działała silnie przeciwlekowo i w miarę długo?
  • 633 / 154 / 0
Umiarkowanie mocne i działające dłużej od alpry i lorka - to tylko klony. Rolki są za słabe i stosunkowo drogie, jak na ilość w opakowaniu.
  • 1003 / 310 / 5
Taka refleksja politoksykomana.
Benzo strasznie jebią pamięć przez co nawet odpowiedzialne ich stosowanie gorzej się na człowieku odbija niż rozsądne używanie amfetaminy, mph, czy czegokolwiek innego (poza opio tego nie da się z głową używać).
Po clonie nawet nie wiesz ilu rzeczy nie pamiętasz, nie pamiętasz że nie pamiętasz. Clon dla lękowaca to złoto ale potrafi strasznie rozjebać wszystko właśnie tym wpływem na pamięć. Nawet nie pamiętasz ile rzeczy zawaliłeś przez problemy z pamięcią.
Z tego co pamiętam podreceptor alfa-5 odpowiada głównie za pamięć, dlatego bardzo polecam zwracania uwagi na selektywność danych benzodiazepin i wybieranie tych które jak najmniej oddziałują na alfa-5.
Clon niestety jest mocny agonistą tego receptora, dlatego powoduje takie problemy z pamięcią. Natomiast zolpidem jest już dość selektywny pod tym względem (choć to nie benzo) i niestety działa krótko.
Ze mną clon zostanie chyba już zawsze, choćby nie wiem jak rzadko ale jednak. Odradzam, szkoda pamięci.
Spoiler:
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.