Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Było tego dużo więcej ale wychodzenie z domu do pracy i branie fluoksetyny trochę mi pomogło, najbardziej właśnie przeszkadzają mi teraz dolegliwości które wpisałem w tytule, nie mam żadnych pomysłów na życie, siły czy motywacji żeby coś zmieniać, niby można by było znowu lecieć na benzo/opio, mieć dużo pomysłów i łatwo nawiązywać kontakty ale tez chyba nie chodzi o to żeby częściej być zgrzanym niż trzeźwym a taki ciąg zakończyć z kosmiczną tolerką i jeszcze przez conajmniej pół roku łapaniem ciężkich rozkmin jak ktoś chociażby zapyta się o imię xd. Macie jakieś pomysły jak dać sobie radę? Jakiś guru? Moze jakieś drugsy? Czy tez może pakowanie się na sile w jakieś znajomosci/związki/zainteresowania?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3217 / 395 / 0
Masz zniszczony "łatwą" dopaminą z dragów układ motywacji i w pierwszej kolejności musisz go odbudować. Jak? Każdego dnia wyznacz sobie jakiś mały i w miarę łatwy cel. Jak ci się uda go osiagnąć to daj sobie za to nagrodę, oczywiście nie narkotyczną ;) Potem dokładaj cele bardziej długoterminowe. Możesz też robić rzeczy które pobudzają wydzielanie dopaminy np wysiłek fizyczny i spędzanie czasu na dworze na słońcu. Unikaj zamulaczy typu komputer w nadmiarze, siedzenie w chacie, nadmiernie długie spanie. To się wydaje banalne ale na prawdę działa. Jak nie masz pomysłów na życie to po prostu próbuj różnych rzeczy z nastawieniem nie ważne czy wyjdzie czy nie, nie mam nic do stracenia. Ważne żeby robić coś nowego, innego niż rutyna.
  • 3455 / 565 / 2
Zacznij od dobrej książki. Teraz jest maj, zapowiadali w pogodzie piękne słońce w tv a jak zwykle leje, zawsze można iść na basen.

Żyj pełnią życia, oddychaj, nie cierp w depresji.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / 12 / 0
16 maja 2023Rs3mati pisze:
... Macie jakieś pomysły jak dać sobie radę? Jakiś guru? Moze jakieś drugsy? Czy tez może pakowanie się na sile w jakieś znajomosci/związki/zainteresowania?
A może zamiast myślenia o zewnętrznych stymulantach zmiany poziomu życia (guru, dragi, związki), odbudować relację z samym sobą. Poczuć to kim jesteś teraz i zaplanować to kim chcesz być... Wpierw dla samego siebie, a dopiero potem dl innych.
Na początek, medytacje i ćwiczenia oddechowe. Nie jesteś tylko swoim umysłem. Żeby zobaczyć kim więcej jesteś, i co skrywa się pod typowym, codziennym procesem myślowym, warto ten umysł n chwile wyłączać. Medytacja jest jednym z lepszych sposobów.
  • 425 / 50 / 0
Problem w tym że plany miałem ambitne, próbowałem swoich sił na studiach, influencerce, biznesie ale po jakimś czasie się zawsze wypalałem, teraz jestem doradca klienta za najniższą krajową+jakieś śmieszne premie, nigdy nie sądziłem ze tak skończę, chciałbym jeszcze raz spróbować zmienić swoje życie ale brakuje mi na ten moment sił i pomysłów, żeby nie tkwić w ciężkiej depresji wolałbym gdzieś z kimś czasem wyjść stąd ten wątek o wycofaniu społecznym. Wiele bym dał żeby mieć taką kreatywność i energię jak kiedyś nawet jeśli by to oznaczało cpanie wyniszczającego gowna. Mam 23 lata a mniej siły, motywacji i chęci do życia niż większość emerytow
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.