Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 5 / 0
Benzo plus marihuana to chyba akurat jedne z niewielu w miarę bezpiecznych połączeń. W sensie nie umrzesz przynajmniej czyli odwrotne ryzyko niż 80% narkotyków. Sam ćpam alpre i wkurza mnie że nie da sie tego z niczym łączyć prawie bo wszystko grozi wyleceniem w kosmos. A jak zadziała - różnie, najwyżej nic nie poczujesz. Podobno benzo potrafi zbić całkiem działanie zioła, ale widzę bierzesz 0.5tki to nie jest duża dawka więc nie sądzę żeby było 0 efektu.
SSRI przecież mają inny profil działania niż marihuana, jak to ma wywołać zespół serotoninowy. Najpewniej tego nikt nie bada na tyle żeby wiedzieć na 100%, po prostu ci powiedzą nie ćpaj i nie bierz leków na raz jak chcesz się leczyć. Więc efekt będzie osobniczy. Może w ogóle zniweczyć cały efekt terapii zwykłymi lekami.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 853 / 56 / 0
Benzo co najwyżej spłyci Ci fazę, ale przy takich dawkach czyli 3 x 0.5, będzie dobrze. Jak jesteś w 'temacie' THC, to nie masz się czym przejmować. Jeśli nie to wiadomo że marihuana działa na każdego inaczej, więc wtedy lepiej kupić vapo, z kapsułkami, odmierzyć sobie(zwykle wchodzi do 0.15 g),zacząć sesje i kontrolować stan.
  • 759 / 140 / 0
Nie należy łączyć antydepresantów z THC dlatego, że bardzo to osłabi ich działanie. Zepsujesz sobie całą kurację. Proponuję zadać to pytanie w dziale antydepresanty, a nie tutaj.
Z CBD też bym nie łączył ponieważ nie ma na to badań. CBD podnosi ciśnienie i może zaszkodzić.
  • 479 / 72 / 0
Zadaj pytanie lekarzowi, jak bedziesz mial wizyte. Już tyle razy przewalało się to pytanie, więc lekarze też będą wiedzieli. Sam jestem ciekaw co odpowie.
  • 5 / 1 / 0
Witam wszystkich pięknie.
Przychodzę z pytaniem- jestem pacjentem MMJ, depresja o przebiegu przewlekłym, zaburzenia koncentracji, neurotyzm. Po wieloletniej batali z psychiatrami i dość szerokim spektrum przetestowanych leków MMJ okazała się przełomowym odkryciem w moim życiu (terapia rozpoczęta w wieku 35- dwa lata temu). Od początku był stosowany ekstrakt olejowy z indica LAConfidential i wspaniale działa z moim przekrojem dolegliwości. Niestety popełniłem dość strategiczny jak się okazuje błąd mianowicie chciałem spróbować satiwa i padło na Red2. Działanie na poziomie fizycznym jest dość zbliżone ale pojawiły się duże uczucia lęku szczególnie w towarzystwie innych osób oraz natłok negatywnych myśli. Dawki które stosuję są bardzo małe- ekwiwalent w kroplach 0.1g suszu dziennie w dwóch porcjach 0.05g rano i popołudniu. Mam już zamówiony nowy specyfik w aptece ale niestety ten nietrafiony sporo mnie kosztował (20g Red2 + ekstrakcja). Czy można go z czymś wymiksować np z jakimś olejem CBD (?) jakimś innym specyfikiem (?) aby ograniczyć wymienione działania nieporządane. Z góry dzięki za pomoc.
  • 5 / 1 / 0
Ciekawostka. Pytanie do farmaceuty (?). :cojest:

Zerknijcie prosze na specyfikacje sprzedazy ekstraktu olejowego z mj.
Wiem jak wyglada proces jego powstawania ale ceny skladnikow procesu wydaja mi sie z jakiegos kosmosu.
120PLN za spirytus :pacman:
30PLN za 100ml oleju rzepakowego :pacman:

Te 150PLN to niemalo moglbym im dostarczyc 2L spirytusu spozywczego i zgrzewke oleju ktore nadawaly by sie do tego procesu rownie dobrze :pacman:

Ktos wie moze skad takie ceny?
Capture.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 853 / 56 / 0
16 maja 2023visitorQ pisze:
Nie należy łączyć antydepresantów z THC dlatego, że bardzo to osłabi ich działanie. Zepsujesz sobie całą kurację. Proponuję zadać to pytanie w dziale antydepresanty, a nie tutaj.
Z CBD też bym nie łączył ponieważ nie ma na to badań. CBD podnosi ciśnienie i może zaszkodzić.
Ogólnie to chyba z żadnymi używkami nie powinno się łączyć antydepresantów, ale autorowi chyba bardziej chodziło czy połączenie tych substancji, może być niebezpieczne. I tu nie ma zagrożenia.
  • 363 / 94 / 0
16 maja 2023AndrzejLepper123 pisze:
Witam wszystkich pięknie.
Przychodzę z pytaniem- jestem pacjentem MMJ, depresja o przebiegu przewlekłym, zaburzenia koncentracji, neurotyzm. Po wieloletniej batali z psychiatrami i dość szerokim spektrum przetestowanych leków MMJ okazała się przełomowym odkryciem w moim życiu (terapia rozpoczęta w wieku 35- dwa lata temu). Od początku był stosowany ekstrakt olejowy z indica LAConfidential i wspaniale działa z moim przekrojem dolegliwości. Niestety popełniłem dość strategiczny jak się okazuje błąd mianowicie chciałem spróbować satiwa i padło na Red2. Działanie na poziomie fizycznym jest dość zbliżone ale pojawiły się duże uczucia lęku szczególnie w towarzystwie innych osób oraz natłok negatywnych myśli. Dawki które stosuję są bardzo małe- ekwiwalent w kroplach 0.1g suszu dziennie w dwóch porcjach 0.05g rano i popołudniu. Mam już zamówiony nowy specyfik w aptece ale niestety ten nietrafiony sporo mnie kosztował (20g Red2 + ekstrakcja). Czy można go z czymś wymiksować np z jakimś olejem CBD (?) jakimś innym specyfikiem (?) aby ograniczyć wymienione działania nieporządane. Z góry dzięki za pomoc.

Mam takie same odczucia. Na stanie Aurora i Red no.2.
Przy każdorazowym posiedzeniu z Red, mam ochotę ten susz spuścić w kiblu.
Jak kolega wspomniał, nasila lęki i negatywne myśli.
CBD przed waporyzacją nie pomaga zauważalnie.
Aurora działa na mnie w porządku. Choć niestety za mocno usypia.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 3455 / 555 / 2
@AndrzejLepper123 duże uczucia lęku to efekt marihuany a nie samej w sobie typu rośliny i tak dalej. Ogranicz palenie, bo podpadniesz w lęk paranoiczny, na koniec jak będziesz dalej JARAĆ trawę wyskoczy Ci SCHIZOFRENIA PARANOIDALNA.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 6 / 0
Jaka obecnie jest najlepsza, powszechnie dostępna medyczna marihuana w Polsce?
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.