Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 999 / 183 / 0
@Nicholas6000 mnie osobiście dawki 150-225 usypiały po pracy drzemka 30min i dalej ogień trening itp.Taka psychiczną chęć robienia czegoś itp.Typowo na aktywizację jest też fluoksetyna/sertraline/bupriopon?
  • 287 / 140 / 0
fluoksetyne brałem stosunkowo krótko - nie zauwazylem aktywacji.
sertraline brałem 200mg (co niby smyra dopamine) - na niej było całkiem ok
bupropion do dzisiaj biore 450mg, lubie ten lek
  • 305 / 40 / 0
12 maja 2023tajemniczy25 pisze:
@Nicholas6000 mnie osobiście dawki 150-225 usypiały po pracy drzemka 30min i dalej ogień trening itp.Taka psychiczną chęć robienia czegoś itp.Typowo na aktywizację jest też fluoksetyna/sertraline/bupriopon?
No właśnie pamiętam że też potrafiłem po pracy być senny przy 150mg. Ale z kolei teraz jestem też na Sulpirydzie, który w ciągu dnia mi nie pozwala usnąć. Tylko właśnie chodzi o ten psychiczny brak energii na cokolwiek, na Sulpirydzie nie usnę, ale energii mi ciągle brak.
  • 999 / 183 / 0
@Nicholas6000 na jakiej dawce i jak długo jesteś?Ja po wenli tylko po pracy czułem senność ale 30min i wstawałem działałem.Na wenli czyje taka wewnętrzną potrzebę rozwijania się? Książek wgl nigdy nie czytałem a na wenli mnie tak wzięło.Obecnie jestem na 150mg wenli.Czekam aż się rozkręci.Przerobilem już wszystkie ssri/snri i przyszło przeprosić wenle 😁
  • 305 / 40 / 0
Na Welli jeszcze w ogóle nie jestem, kiedyś byłem na 150. Zastanawiam się czy nie dorzucić do swojego sulpirydu, pregabaliny i mirtazapiny.
  • 999 / 183 / 0
@Nicholas6000 można dorzucić.Masz mirte w zestawie a między nią a wenla zachodzi synergia.Sam obecnie jestem na 15mg mirta + 150mg wenla
  • 287 / 140 / 0
ja tej synergii (california rocket fuel) nie zauważyłem
450wenli plus 45mg mirty + MPH [oryginalny crf ma mph w skladzie]
  • 999 / 183 / 0
@5matrix ja poczułem 45mg mirty i wchodziłem na 300mg wenli i dla mnie było za mocno i wróciłem do 225 wenli.
  • 287 / 140 / 0
dziwne te nasze organizmy, daleko mi było do stwierdzenia mocno
  • 999 / 183 / 0
@5matrix budzisz się wcześnie, pobudzony a dłonie drżą
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.