Czasami zdarzało mi się, że po zażyciu 250mg miałem podobne objawy, z tym że u mnie często przyjęcie czegokolwiek wywołuje lekkie ataki paniki, stąd sądziłem, że i w tym przypadku to wina głowy. kto wie.
Skutki uboczne, przeciwwskazania i interakcje
Nie należy stosować (lub z zachowaniem szczególnej ostrożności) w przypadku niewydolności nerek lub wątroby. Nie powinny stosować także kobiety w ciąży i karmiące.
Skutki uboczne są bardzo rzadkie, a obejmować mogą suchość w ustach i nudności. Występuje też możliwość reakcji alergicznych.
Poważnych interakcji z reguły nie ma, ale może trochę wzmacniać działanie leków psychoaktywnych, takich jak benzodiazepiny i różne leki przeciwdepresyjne, przeciwpadaczkowe i przeciwlękowe. W pewnym stopniu zmniejsza toksyczność alkoholu.
3.3. Niepożądane interakcje i skutki uboczne
Emoksypina ma bezpieczny profil stosowania w badaniach krótkoterminowych. Ze względu na małą ilość badań dotyczących skutków niepożądanych należy zwracać szczególną uwagę podczas stosowania preparatu i odstawić go przy ich wystąpieniu.
Emoksypiny nie należy łączyć z anksjolitykami benzodiazepinowymi, inbibitorami ACE i beta-blokatorami.
...co wcale nie znaczy, że inne skutki przyjmowania środka nie mogą się pojawić.
Ostrożności.
kojarzę info z grupy, że tak naprawdę fajne działanie dla sporej części osób zaczynało się przy 750mg, ale to się robi wtedy dość droga impreza.
ciekawe czy sklep z krzyżem robi robotę bo cena jest zachęcająca.
legitny mexidol apteki zza wschodniej granicy, ale na miejscu też znam przynajmniej dwa dobre źródła, tylko nie wiem czy ot tak mogę sobie tutaj w poście je podawać ?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.