Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 92 / 1 / 0
Trip był faktycznie inny, podobał mi się. Silne efekty ustąpiły po 10 h od wzięcia, i były silne więc mówię jak nic - majka. Ale po majce przy takim nastroju rozjeżdżały by mi się gałki oczne i bym łapał noddy, tu byłem bardziej przytomny z pijackim nastrojem jednocześnie. Dzień po do późnego popołudnia byłem nieczynny, odczułem i zapewne było to dość szkodliwe. Prędko tego nie powtórzę.
PS Dziękówa detronizator za dojaśnienie.
  • 4 / / 0
Można spotkać sie w interencie z informacjami ze marihuana niszczy zęby, czy bupropion działa też niszcząco na nie? Wiele osób porównuje bupropion do amfy/fety, a moje nie są w najlepszym ogólnym, czy raczej aż takiego wpływu to nie ma?
  • 287 / 140 / 0
nic takiego nie zauważyłem ani o tym nie słyszałem (biore 450mg)
  • 933 / 293 / 5
Niszcząca działalność fety na zębi opiera się na wypłukiwaniu wapna oraz słuchości w jamie ustamje która to szkodzi zębom. Jeżeli występuje u ciebie przy którymkolwiek leku suchość w jamie ustanje, jest to szkodliwe dla zębów twych. Ale bupropion nie wypłukuje wapnia.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 6 / / 0
30 marca 2023Detronizator2 pisze:
@Tomek1979 Daj mu chwilę, metabolity bupropionu działają bardziej niż on sam, a żeby metabolity osiągeły poziom stacjonarny to z tydzień minimum potrzeba. Po drugie efekt paradoksalny może się przydarzyć zawsze i wszędzie, daj mu chwilę, przez pierwszy tydzień nie masz co wyrokować, jak dla mnie jakikolwiek osąd przed trzecim miesiącem jest nieprawomocny. A poza tym, przejście tak szybko z neuroleptyków do bupropionu jest cokolwiek ryzykowne.
Dodatkowo mi welbox akurat strasznie podrażniał żołądek, jelita czy co tam jeszcze mógł. Odwodniony nie jesteś? (tylko welbox, inne preparaty z bupropionem zawsze były ok u mnie).
witam mi lekarz dorzucil bupropion 150 ,dzisiaj pierwsza tabletke dzisiaj wzialem,aktualnie biore jeszcze 30 paroksetyny i 60 mianseryny.mam pytanie jaki czas jest zeby ruszyl bupropion?
  • 4901 / 855 / 0
Szybko, na niektórych dziala od pierwszej dawki, ja jakoś w 2 czy 3 dniu już czułem wyraźnie. Jako że bierzesz paro i mianse(2 zamulacze) to możesz efektu nie odczuć w pełni bo Ci tamte leki go po prostu przyćmią, jednak trochę energii i motywacji powinieneś zyskać.
  • 961 / 176 / 0
@serotoninowy to miansa przez cały czas kuracji tak zamula? Myślałem że to się zmienia jak przy mirtazapinie że z czasem poranki są rześkie,jest napęd.Nie brałem miansy z tego powodu że jak mirta zatrzymuje wodę a trochę się chyba różnią w działaniu?
  • 933 / 293 / 5
@conveluki uważaj tylko, mież sobie temperaturę I jakbyś zaczął wymiotować czy inne objawy zs, to bedziesz miec ze. Bo bupropion mocno podnosi stężenie paroksetyny która sama w sobie jest silnym ssri
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 4 / / 0
Po kilku dniach brania mam taki mix jednego dnia odczuwam działanie drugiego nie staram brać się o tych samych godzinach może +/- 1h różnicy, Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie, bardzo odradzają spożywania alkoholu przy bupropionie jak prawie przy wszystkim ale czy, wypicie 2 piw raz na tydzień może wywołać ogromne szkody?
  • 4901 / 855 / 0
@tajemniczy25 wiesz co, ja nie mam doświadczenia z tym lekiem, nigdy go nie brałem bo powoduje tycie a ja już i tak mam trochę nadmiaru 🙃

Napisałem zamulacz, bo wielu ludzi się skarży, natomiast możliwe że po czasie to mija i pojawią się napęd? Bo ten lek coś przy rec.adrenergicznych szpera to wiem na pewno.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.