Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
martwy_soltys pisze:
I co z tego, że alkoholu można wypić 400g? To inna klasa środków odurzających. Jak wypiję litr wódki to najwyżej zasnę i się zarzygam...
To przez takich jak ty Bon Scott nie żyje! Giń frajerze :#: :#: :#:
Uwaga! Użytkownik K.K.Baczyński nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
kubaj0 pisze:
martwy_soltys pisze:
I co z tego, że alkoholu można wypić 400g? To inna klasa środków odurzających. Jak wypiję litr wódki to najwyżej zasnę i się zarzygam...
To przez takich jak ty Bon Scott nie żyje! Giń frajerze :#: :#: :#:
"Zmarł 19 lutego 1980 roku podczas snu dusząc się własnymi wymiocinami po całonocnym imprezowaniu. Bon Scott spoczywa na cmentarzu w Fremantle w Australii."

o kurwa, nie kojarz mnie z takimi porażkami lamusie

Pić to trzeba umieć. Rzygać też %-D
Uwaga! Użytkownik martwy_soltys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 7 / 0
Dlatego przy "zgonach" pamiętajcie o układaniu w pozycji bezpiecznej-bocznej ustalonej.
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
yam'teoretyk pisze:
Dlatego przy "zgonach" pamiętajcie o układaniu w pozycji bezpiecznej-bocznej ustalonej.
Właśnie. Mój sąsiad-alkoholik, też umarł, robiąc wieloryba.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Rozumiem, że sam też o tym pamiętasz. ;-)
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 1 / 0
osoby tak doswiadczone w poalkoholowym zgonowaniu nigdy inaczej sie nie ukladaja...
Uwaga! Użytkownik rozradowanyradomir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r-dexa »
mam pytanie.

zafundowalam sobie okolo 2-miesieczny ciag (z jednym dniem przerwy w maju), glownie amfetamina (iv i donosowo) na przemian z acodinem i kodeina, okazyjnie hel i morfina. nie biore od 3 dni.

moj stan: ciagly bol glowy, chodze jak pijana, mam wyostrzony sluch w ogole dziwnie odbieram dzwieki, srednio rozumiem co ktos do mnie mowi, jezyk mi sie placze i jakam sie, mam dziwne plamy przed oczami i nie moge opanowac ciaglego mrugania, pobudzenie psychoruchowe, a jednak wiekszosc dnia leze w lozku.

moje pytanie kiedy mi to zejdzie. podejrzewam ze wszystko mi sie skumulowalo w organizmie i to przedluza faze, ale wole zeby mi ktos udzielil rady. oczywiscie mam zamiar brac dalej.

dodam ze bylam na 2 detoxach 2 odwykach mam stwierdzona chorobe afektywna dwubiegunowa i zaburzenia osobowosci borderline ale odstawilam psychotropy jakies 3 miesiace temu.

pozdrawiam wszystkich i dziekuje z gory za odpowiedzi.
video games don't affect kids. if pacman had affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

<opio3
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
W takim wypadku może pomoc tylko jedno. Baclofen
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 254 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
r-dexa pisze:
na przemian z acodinem i kodeina,
mam nadzieję że antek wpieprzany na "surowo", bez ekstrakcji?

do tematu:
wyp.... do szkoły + dużo baclofenu dożylnie
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r-dexa »
nie-e, antidol z ekstrakcja albo thiocodin gryzlam.

no wiem ze jestem glupia i malolata, szkoly nie ma, bo wakacje sa:p trzeba sie bawic.

czyli mam isc do psychiatry i sie poradzic, czy kminic cos na lewo z tym baclofenem ? bo troche o nim juz sie doedukowalam tutaj, szczerze mowiac niewiele o tym wcesniej czytalam, moze mi troche rozjasni banie. dziekuje bardzo za mile slowa wsparcia i rady:p:*
video games don't affect kids. if pacman had affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

<opio3
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.