Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Na wstępie zaznaczę, że długo się zbierałem do napisania swojego pierwszego posta, ale chyba właśnie nadszedł odpowiedni moment. Mam nadzieję, że forma w jakiej dla was pisze przypadnie wam do gustu :). Nie przedłużając dalej zaczynamy! W tym tekście spojrzę na prewencje skutków ubocznych z nieco innej perspektywy... Umówmy się, jeżeli nie jesteś w tym od dzisiaj doskonale wiesz o magnezie, ciepłej słodkiej herbacie, benzo czy innych ketrelach, które często mogą skutecznie załagodzić skutki tak zwanej "zwały".
Co jednak zrobisz gdy dajmy na to, siedzisz sam na zjeździe po stimach? W apteczce ani leków ani alko taka sytuacja, na pewno choć raz to przechodziłeś/aś. Właśnie na takie sytuacje przychodzę z kilkoma patentami, które na mnie działają i może u was też się sprawdzą.
Moim zdaniem najważniejsze jest "oszukanie mózgu"-znalezienie prostego i wciągającego zajęcia. Niżej podam kilka przykładów:
>Puść przyjemną muzykę, taką na jaką masz właśnie mood-najlepiej z teledyskiem
>Możesz wziąć do ręki zeszyt nie zależnie czy masz talent do rysowania czy nie. Możesz w nim sobie pobazgrać, napisać coś/zrobić listę rzeczy do zrobienia na jutro
>Jeśli masz syf w pokoju to polecam zrobić porządek, po materiale jest dużo przyjemniej niż na trzeźwo, zajmiesz na kilkanaście/dziesiąt min. swoją uwagę a na końcu zobaczysz przyjemny efekt końcowy-na pewno poczujesz się lepiej gdy bd miał/a poukładane rzeczy.
>Jeśli nie chce ci się wychodzić to warto przewietrzyć swój pokój-trochę tlenu zawsze spoko ;)
>Proste, nie wymagające myślenia gierki również potrafią świetnie odwrócić twoją uwagę-nie zauważysz kiedy i zapomnisz, że jesteś na zejściu haha, to samo tyczy się durnych kreskówek czy sitcomów
>Można też poczytać interesujące cię newsy w necie pod warunkiem, że masz do tego głowę w tym stanie
>Na koniec prysznic, wygodne ubranko, jakaś fajna fotka, przegląd szafy, galerii.

Koniecznie dajcie znać co zazwyczaj robicie na zejściu i czy ktoś z was robi chociaż jedną wymienioną przeze mnie czynność.
Mam nadzieję, że kilka podrzuconych pomysłów się tobie przyda ;)) pozdro HR
  • 3455 / 557 / 2
Fajny temat.

Tak korzystam często sam z Twoich wskazówek.

U mnie do tego dodam obowiązkowo 6jajek dwa litry mleka sześć jaj oczywiście jajecznica na miękko (trzeba koniecznie uzupełnić białko w organizmie człowieka po maratonie).
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2022 przez Mefistofeles1945, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2812 / 365 / 0
@Goldek świetnie napisane zwłaszcza " oszukanie mózgu " bo właśnie o to chodzi by zająć czymś głowę..
  • 3 / 2 / 0
Pierwszym krokiem jest zawsze wypicie elektrolitów (nie takich musujących z biedronki czy lidla, tylko zakupionych w aptece, w saszetkach. Oczywiście lepsze musujące niż żadne i od biedy mogą być, ale ich przyswajalność jest dosyć niska). Do tego wartościowy, wysokoenergetyczny posiłek. W żadnym wypadku nie powinno się pić kawy na zwałę. Może i przez chwilę poczujemy się lepiej, ale tylko przez chwilę.
Mi osobiście dobrze robi spacer z psem w jakieś odludne miejsce, w którym mogę poczuć się w miarę swobodnie. Lepiej sobie w tym stanie odpuścić interakcje z ludźmi, bo to prawdopodobnie wyssie z nas jeszcze więcej energii.
Poza tym: gorąca herbata/kakao, przyjemna i pozytywnie kojarząca się muzyka, sprzątanie/porządki, sen, książka/film i wszystko inne, co lubisz i co nie jest związane z ćpaniem.
  • 3 / 2 / 0
Teraz po amfie są takie zjazdy ja po 3 lajtowych browcach. 20 lub 25 lat temu po 2 kreskach wyglądałeś jak trup.
Teraz wypij sobie 2-3 tyskie i do łóżeczka 🙂
  • 232 / 108 / 0
Tak dawno nie brałem dobrej jakości amfy, że aż zapomniałem jak bardzo męczący może być zjazd po stymulantach...

Metody i porady bardzo dobre, ale i tak prawdopodobnie większość użytkowników poleciałoby standardowo -> benzo i zapitka alko, aż do odciny :D

Btw. to te "sposoby na zjazd" to dla mnie = "spędzanie fazy po amph"... :D
Czytanie interesujących Cię newsów? Rysowanie/pisanie/tworzenie czegoś? Wkręcenie się w oglądanie serialu lub w słuchanie jakiejś muzyki? Co wy kurcze robicie na tej amfetaminie? :o Jakieś nadludzkie skillsy Wam ona oferuje :D ?
<Static>
https://www.youtube.com/watch?v=c7zN-D5vg7c
  • 2534 / 597 / 0
No ja ze stymulantów najgorsze zwały mam po amfetaminie.Nie każdy ma taki chujowy temat.Czytajac opinie o amph widzę,że zawsze miałem jednak bardzo dobry,jak na dzisiejsze czasy,materiał.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
Najlepsza jest serotonina w tabletkach na receptę zapisują ja po ciężkich przeżyciach np.Gwalt i późniejsze problemy psychiczne
  • 1299 / 258 / 0
nie biore amf ale ssri powinno zrobic robote jakis escitalopram z pol tabletki!
z pregabą lub bez

serotonina pozniej przeksztalca sie w melatoniniunię (wit. b6 kofaktor) i jest ustawiane wszystko
ja poleciałem też ostatnio z czymś innym i ssri dało radę z pregabą 150mg przez 2 dni takze dlatego... pojadlem tez normalnie
  • 1 / / 0
Siema, lecę od jakiś 3msc na fecie i nie mogę się zatrzymać, codziennie 1-2g. Wczoraj próbowałem zrobić pauze, było ok do 15, później wpadłem w jakąś panikę i miałem omamy wzrokowe. Jak poprawiłem, to się uspokoiłem i było ok. Co robić? Chciałbym się zatrzymać w końcu, bo już nie ogarniam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.