Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 327 / 68 / 0
potwierdzam, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem
czas zwolnić
  • 79 / 23 / 0
03 marca 2023Detronizator2 pisze:
02 marca 2023dawidbengurion pisze:
Szczękościsk po pregabalinie to często występujący skutek? dawkowanie 75-75-0
Nie jest wpisany jako skutek uboczny przy pregabalinie. Co nie oznacza że nie jesteś jedynym przypadkiem na świecie która go doświadcza, takie rzeczy się zdarzają, niemniej szansa są minimalne graniczące z zerem że to od pregabaliny.
Ciężko obwiniać coś więcej gdy prega leciała solo. Po odstawce problem zniknął. Przy tak małych dawkach działanie było wręcz odwrotne do tego, które występowało przy większych, tj. irytacja, nerwowość, chęć alienacji.

4 lata wcześniej stosowałem pregabalinę ponad pół roku przy odstawce benzo. Ostatnie trzy miesiące dawka dzienna 750mg. Nie doświadczyłem wtedy żadnego z uboków wymienionych wyżej. Stad moje zaciekawienie takim działaniem i to na tak niskich dawkach.
U mnie to niestety dyskwalifikuje pregabalinę, chociaż w momencie gdy była potrzebna, można powiedzieć, że poradziła sobie wzorowo.
"jak Ci się nie podoba rzeczywistość, to sobie idź gdzie indziej".
  • 933 / 294 / 5
To się nazywa efektem paradoksalnym, a nawet książkowym tego efektu przykładem. Przy większych dawkach. 150-150-0 powinno już być normalnie
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2814 / 365 / 0
02 marca 2023Tseno pisze:
Byc moze dostales pragiole, bralem ja na samym poczatku tańca z pregabaliną, działała cudownie wiadomo jak to początki....
Natomiast wątpie, ze tam siedzi coś innego/więcej.
Właśnie nie wiem który był to " zamiennik " pregaby chodzi o nazwe .. bo będąc w szpitalu dostawałem 2tab dziennie i te " lepsze " sobie odkładałem .. i gdy ta lepsza bralem odrazu czulem to " coś "
  • 389 / 99 / 4
26 lutego 2023matinowak01 pisze:
Czy pregabalina nadaje się do zastąpienia alprazolamu branego doraźnie w celach przeciwlękowych? Jak pregabalina wypada przeciwlękowo w porównaniu z benzo? Czy da radę to brać doraźnie? Można miksować z alko?
U mnie nie dało rady. Prega raczej obniża ogólny poziom lęku w środku dnia a nie uniewrażliwia na moment, krótkiego napadu paniki. Teraz biorę oba leki i jestem zadowolony mimo wszystko. Ciężko to porównywać z alko, bo ma zupełnie inny mechanizm działania (nie jest modulatorem rec. GABA jak benzo i alko tylko VGCC - czyli kanały wapniowe w neuronie presynaptycznym) Chyba tylko fenibut można do pregi porównać bo też działa w podobny sposób. U mnie prega powoduje takei uczucie brzęczenia w głowie, które jest całkiem przyjemne i trochę otępia lęki. Doraźnie ją możan brać, np tylko w stredujące dni lub do pracy ale nie działa jak xanax po 5 minutach tylko po ok. 3h więć trzeba przewidzieć kiedy będzie potrzebna. Z alko bez komplikacji raczej. tylko jak jestem głodny i na predze to padam dosłownie po 2 piwach. Ale nie miałem żadnych nieprzyjemnosvi z powodu chlania a waliłem całkiem sporo alko. O i jeszcze na kaca pomaga XD.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 49 / 16 / 0
Ale to uczucie świadomej nieobecności na predze, jakby wszystko działo się obok Ciebie, jest nie do podjebania. Na dobre i na złe.
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 2394 / 654 / 0
Ja powiem tak.... kiedyś to lekceważyłem , myślałem że to gówno to poziomie hydroX. Ale jak już poznałem tego czorta. To mi jebło.... jeste aktualnie od tego psychicznie uzależniony jak chuj.... Biore dawaki 750-1200 . Pierwsze 3 dni brania to jest RAJ(koniecznie z piwkami bo podbijają GABA w chuuuj) pozniej niestety przechodzi Euforia i efekt WOW. Co za tym idzie przestaje brac na 3/4 dni. Wtedy mi się kurwa nic nie chce leże w łóżku i mam wyjebane.,.. choć nie jest to nic na modłe skręta lub zwała,,,, bardziej taka apatia.... A pozniej jest kolejna paka i znowu 5 dni jazdy. najlepsze jest to że na tym da się żyć, praciwać, jest chęć kontaktu z ludzmi. Ogólnie jest to wg mnie Narkotyk na poziomie Metaamfetaminy (jesli chodzi o poziom hardcoru w jaki się ładujemy zaczynając z tym romans) .... coś kurva pomiedzy opiatem a benzo.,,,, Aktualnie mam wyjebane na wszycho inne - piko, feta, majka , oksy - fajnie jakby byly ale rownie dobrze moze ich nie byc kiedy mam prege, Kurwa uważajcie z tym ludzie (jestem zrobiony tera nią jak chuj,,,, 900 poszło po 5 dniach na czysto takze sorry za błędy ) ;) Pozdrawiam !!
  • 1299 / 259 / 0
@WujekMorda
Co za tym idzie przestaje brac na 3/4 dni. Wtedy mi się kurwa nic nie chce leże w łóżku i mam wyjebane.,.. choć nie jest to nic na modłe skręta lub zwała,,,, bardziej taka apatia....
No ja sporo razy też przerywałem po paru tyg. tylko że dawki 150-300, ALE! wydaje mi się, że organizm uodparnia się od fizycznych skrętów po kilku razach. Jest takie przygnębienie tylko. Wcześniej miałem drżenie, zimno, koszmary srogie - teraz brak.
LVL rośnie %-D
Spoiler:
  • 2394 / 654 / 0
@DexPL polecały to jako lajtowy psychotrop do wyjscia z opio..... powiem że dodawanie tego do Twojego wspaniałego sposobu wyjscia z opio (z którego sam korzystałem - SZAACUN) było błędem... chyba już teraz sam sobie zdałeś Dexsiu sprawe że leczenie skręta pregą = równie dobrze mozna leczyć skręta tramalem..... z czego tym drugim se mniej szkód wyrobisz na dłuższą metę....

wszystko to wypływa ze mnie jako osby uzależnionej od tego....... nie mam pomysłu jak z tego wyjsc.... kurva załatwiłem se tego na tony z róznych opcji a zarazem nie ma opcji żebym na dłuższą metę odpuścił.... może jest jakiś wątek o wychodzeniu z pregi.... ktoś mnie skieruje??

-=================================
Sory morda popełniam błąd i zamiast zacytować zedytowałem twój post i wstwiłem w cześć twojego posta swoją odpowiedz: Jak masz gdzieś zapisane co było dalej uzupełnij proszę. Jeszcze teraz biję się w pier za mój błąd. DexPL
  • 1299 / 259 / 0
No ja też jestem wkręcony w to już pare dobrych lat. Choć nie biorę tego codziennie, akurat 2 tyg. teraz nie biorę, miałem nawet chyba 2 letnią przerwę od tego, ale za tydzień wale znowu, bo znowu pewna zmiana otoczenia i teraz częściej biorę zamiast 150mg to 300mg %-D
No pomocny cukierek. Ale jak zdarzy się melo to nie biorę, a nawet dzień przed staram się nie brać, bo miks mi się nie miksuje u mnie.

No dziwny lek.
Świat jest niebezpieczny - firmy farm., lekarze (oczywiście lekarze ratują też życia, bez skrajności proszę)
Albo produkujesz małych żołnierzyków, albo bierzesz coś (na uspokojenie albo na zbombienie %-D ).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).