Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
Hej, miałam robiony wczoraj test na obecność narkotyków i był on dodatni na ecstasy. Pigułe brałam ostatni raz w 2019, wiec lekkie zdziwienie było. Ostatnio jedyne co brałam to kodę (wykryło dodatni po 3,5 doby od dawki 300mg, z tego co wiem wykrywane do 3 dni, ale mogę się mylić) i eksperymentalnie przepisany mi metylofenidat, ale z kolei amfetaminy wyszły ujemnie po tygodniu od ostatniej tabsy 20mg. Jestem teraz na oddziale psychiatrycznym i jeśli miałoby to jakieś znaczenie to z dawki 400mg lamotryginy kazali mi zejść od razu na 100. Dodatkowo przepisana od trzech dni mirtazapina, nie jestem pewna co do dawki, nie wypytywalam. Nie wiem, miał ktoś podobna sytuacje? Najbardziej podejrzewam ze może to coś mieć wspólnego z mirtazapina.
  • 32 / 1 / 0
Testy używane w szpitalach są spierdolone, bierzesz jakiś stim nawet metylo, i to jest loteria co ci wyjdzie. Mi kiedyś robili a dwa albo 3 dni wcześniej brałem fetę, na teście wyszedł mefedron i MDMA także...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.