Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Spydread »
Plus za ten wątek dla Sundazeda i czempiona. Wszystko to co miałem pisać w kwestii posiadania broni zostało napisane.

Wild Monkey - może Ty zrozumiesz, bo na Platona i Gwynnbleid nie ma co liczyć - kto by chodził z bronią i celował do ludzi mając wiedze, że ktoś, kto również w tym momencie będzie posiadać broń może zareagować dosyć impulsywnie (czytaj strzelić mu w durny łeb)? Odpowiedz sobie sam.
ziele, raz na miesiąc - dwa, wakacji nielicząc :)
alkohol, raz na pół roku

Prawie trzeźwy, lecz w klimacie, czego i Wam życzę.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Platon »
Ja myślę że posiadanie broni w naszym biednym kraju może przynieść tylko więcej szkód niż pożytku. Z drugiej strone jednak po obejrzeniu fajnego filmu [ktoś dał link na forum], w którym była mowa o rządzie światowym może nie powinniśmy pozostawać bezbronni... jak oglądaliście film to wiecie o co mi chodzi a pewnie oglądaliście bo dużo bazgrzecie na forumie
Uwaga! Użytkownik Platon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Spydread pisze:
kto by chodził z bronią i celował do ludzi mając wiedze, że ktoś, kto również w tym momencie będzie posiadać broń może zareagować dosyć impulsywnie (czytaj strzelić mu w durny łeb)? Odpowiedz sobie sam.
Bardzo prawdopodobne, że wówczas w tłumie znajdzie się niejedna osoba posiadająca broń i skłonna do pomocy. Nie oceniajcie innych podług siebie, są na tym świecie osoby chętnie pomagające innym.

A już tak na marginesie dodając - jeżeli państwo by zezwoliło na posiadanie broni to i wymagałoby jej rejestracji - wówczas bardzo łatwo dojść do tego, kto strzelił. Nie sądzę, by tak każdy sobie spluwą, ot dla zabawy, na ulicy wymachiwał, by potem do pierdla trafić. Nawet ci w obrożach zadowoleni.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 5 / / 0
Ta cała paplanina o broni, sprawiła, że coś mi się przypomniało.

2001, bądź 2002 rok, Washington albo Nowy Jork, dwóch popierdolych facetów wycina otwór w bagażniku swojego pickupa i zaczyna strzelać do przypadkowych ludzi. Jak to się skończyło? Nie ukrywam, że wszystko pamiętam jak przez mgłę, z racji m.in młodego wieku. Są jakieś strony poświęcone tym wydarzeniom? Swoją drogą goście musieli mieć naprawdę nieprzeciętny intelekt, żeby takie rzeczy zaplanować i dokonać.

Pamięta ktoś taką akcję w USA?
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2008 przez rubber duck, łącznie zmieniany 1 raz.
Raz się skurwisz - kurwą zostaniesz.
  • 187 / 4 / 0
z moich informacji wynika ze AK47 mozesz zlozyc na allegro.pl (teraz chyba brak czesci ale kumpel pokazywal mi aukcje) najgorzej z iglicami jednak chyba wszystkie inne elementy mozna kupic legalnie lub majac znajomych "od militariow". a tu przyklad http://allegro.pl/item373531143_kolba_9 ... na_2_.html - moj inny znajomy posiada lufe do K98 kolejny znalazl w lesie naboje i zamki (w smarze...), sam mam do tego karabinu kilka pociskow wiec prawdopodobnie udaloby sie zlozyc.... z innego zrodla wiem ze UZI czarnorynkowe kosztuje ok 1000 USD bron krotka chyba od 350 USD - ceny sprzed roku nie wiem jak teraz

a teraz odnosnie waszej miernej intelektualnie rozmowy : mysle ze dresik z giwera czy bez jak ma najpane w glowce to itak moze zabic i tak - zreszta niektorym nawet wystarczy srubokret... co do pozwolen to chora sprawa - moi rodzice mieli pozwolenia na bron gazowa i nawet taki badziew (lekko przerobiona wiatrowa daje lepszy efekt niz gaz...) kosztowal chyba 1500 rocznie - dwa razy sie przydal jak sasiad najebany chcial z siekiera tlumaczyc swoje racje wiec wydaje mi sie ze bron owszem dla kazdego jednak po TESTACH psychologicznych, ulatwione dojscie powinni miec tez biznesmeni - z oczywistych wzgledow - moze by nie bylo potem potrzeba ulaskawiac tych co sie bronili (kwasniewski - film byl o tym nie pamietam tytulu)

w razie czego , to wiem gdzie isc do znajomego mysliwego - w piwnicy ma swietny karabin z lunetka do bliskiego strzelania - pol automat do tego kilka dwururek i jeszcze jeden snajperski - w moim wiec przypadku jako kompletnego cywila dostepnosc do broni jest raczej duza - a mimo tego jakos nie strzelam nikomu w plecy

zreszta po co od razu bron palna - wystarczy dmuchawka i kilka ciekawych egzotycznych roslin lub przerobka asf na tego typu zatrute strzalki - pisze o tym dlatego zeby pokazac wam ze jak ktos chce to i tak zrobi co ma zrobic a jezeli tak naprawde troszczycie sie o DZIECI to prosze przyjebac swojemu kumplowi w ryj gdy wsiada najebany do auta - pijany kierowca jest gorszy niz AK47 to widac po statystykach co weekend

to tyle :)
myślenie boli... ale jestem masochistą :)
:bongo: :psycho: :liść:
  • 109 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zydol »
Prawde o Tusku i PO mozecie znalsecci w filmie NOCNA ZMIANA do ktorego linki dalem w KNAJPIE, a moj temat i ten nadaja sie do zlaczenia. POZDRO SLEPE MLOTKI WIERZACE W PO
Nie jest sztuką kupić mk3, sztuką jest włożyć serce w mk1
Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sundazed »
Sab0taZ pisze:
mysle ze dresik z giwera czy bez jak ma najpane w glowce to itak moze zabic i tak - zreszta niektorym nawet wystarczy srubokret...
Zacznijmy od tego, że nawet nie trzeba mieć żadnych sprzętów. Agresywne, lejące kogo popadnie grupki przykoksowanych dresów to stały element krajobrazu większości polskich miast. Zwłaszcza po zmroku ;] Zwykły, szary człowieczek bez byczego karku i kumpli przy boku nie ma żadnych szans w takim starciu. Nawet znajomość technik samoobrony/posiadanie gazu, batona i inszej białej broni co najwyżej dają szansę na obronę przed pierwszym, góra drugim nacierającym. Przed resztą, jeśli komuś zdrowie i życie miłe, trzeba po prostu spierdalać, bo może być - eufemistycznie rzecz ujmując - bardzo niewesoło. Zabić gołymi rękami to naprawdę nie jest problem.

Dlatego większość tzw. normalnych ludzi nie reaguje, gdy staje oko w oko z lejącymi kogoś dresami. Boją się zwyczajnie, że podzielą los katowanego. Broń palna ma to do siebie, że znakomicie niweluje ww. dysproporcje w rozkładzie sił fizycznych. Ja na pewno, mając przy sobie klamkę, nie stałbym i biernie się przyglądał, jak dresy w grupie napierdalają kogoś na ulicy. W takiej sytuacji nawet sam widok gnata mógłby podziałać odstraszająco.
wydaje mi sie ze bron owszem dla kazdego jednak po TESTACH psychologicznych
Nie wiem, co to zmieni. W USA policja obowiązkowo przechodzi badania psychologiczne, a właśnie w tej grupie notuje się najwyższy odsetek nadużyć związanych z bronią palną.
jezeli tak naprawde troszczycie sie o DZIECI to prosze przyjebac swojemu kumplowi w ryj gdy wsiada najebany do auta - pijany kierowca jest gorszy niz AK47 to widac po statystykach co weekend
Dokładnie. Generalnie rzecz biorąc, od wypadków samochodowych statystycznie ginie dużo więcej osób, niż przez broń palną. Również w USA. Mimo to jakoś nie słychać ze strony przeciwników liberalizacji prawa do posiadania broni palnej, żeby domagali się reglamentowania przez państwo dostępu do samochodów.
Uwaga! Użytkownik Sundazed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 2 / 0
Tusk to żydowska świnia, która wysługuje się Niemcom. I dobrze, niedługo Niemcy (Herrenvolk) opanują Stary Świat pod przykrywką Unii jewropejskiej i proroctwo Adolfa Hitlera o światowym panowaniu rasy panów się spełni. Jak to powiedział Machiavelli- pewne elementy historii jak szkiełka w kalejdoskopie się powtarzają....
Uwaga! Użytkownik jezus_czarnuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Racja - w nocnej zmianie wszystko widać jak na dłoni, kiedy czerwona świnia w loczkach kombinuje jak obalić rząd Olszewskiego. Nie rozumiem jak ta cała jebana banda, z bolkiem na czele, ma czelność otwierać mordę i ogłupiać polaków. Polecam też film "Plusy dodatnie Plusy ujemne" o towarzyszu Bolku-Wałęsie. W głowie się nie mieści jak to społeczeństwo jest otumanione przez "niemieckich" wysłanników i pseudo liberalnych łgarzy. Szkoda, że takich pierdolonych naiwniaków opierających swój światopogląd na "Wiadomościach" czy innej "Panoramie" jest tak dużo i przez pierdoloną demokrację prawi ludzie muszą cierpieć przez takie kurwy.
Raz się skurwisz - kurwą zostaniesz.
  • 3523 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Sundazed pisze:
Dlatego większość tzw. normalnych ludzi nie reaguje, gdy staje oko w oko z lejącymi kogoś dresami. Boją się zwyczajnie, że podzielą los katowanego. Broń palna ma to do siebie, że znakomicie niweluje ww. dysproporcje w rozkładzie sił fizycznych. Ja na pewno, mając przy sobie klamkę, nie stałbym i biernie się przyglądał, jak dresy w grupie napierdalają kogoś na ulicy. W takiej sytuacji nawet sam widok gnata mógłby podziałać odstraszająco.
Odstraszająco ? A czego lub kogo oni maja się niby bać ? Posiadanie broni palnej przez zwykłych obywateli spowoduje dozbrajanie się grup przestępczych. Możesz mieć pewność, że przestępca pójdzie dokonać czynu zabronionego przy użyciu broni palnej lub w jej posiadaniu, strzelaniny na mieście mogą pochłonąć wiele przypadkowych ofiar.
Czy czułbyś się bezpiecznie wiedząc, że "co drugi" obywatel ma broń palną ? Ja nie. Z dużo świrów, dać obywatelowi pistolet to jak małpie brzytwę. Następny problem to w jaki sposób masz się zamiar bronić ? Wybraź sobie sytuację. Idziesz w parku noca z klamką pod pazuchą. Podchodzi do ciebie gość z wycelowanym pistoletem i żąda odania portfela, co robisz %-D? Posiadanie broni może też doprowadzić do chęci wymierzania samosądów i jest zupełnie nieskuteczne jako straszak.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.