04 lutego 2023konrad2020 pisze: No dobra ... Jaki jest przelicznik zwykłego xanaxu a Sr w sensie jak jadłem 1.50alpry dzień a teraz lekarz mi każe jeść 2x0.50sr to mi głowę rozwala brać to 2x1mg czy jak ? Bo chyba czuje odstawienne i lęki w chu... Czy brać jak kazał i wspomagać się zwykła alpra
Xanax SR to lek o przedłużonym uwalnianiu. Tabletki o zmodyfikowanym (przedłużonym) uwalnianiu to takie, których czas działania można przedłużyć zapewniając uwalnianie substancji czynnej nie tylko w żołądku, lecz także na całej długości jelita cienkiego. Umożliwia to szybkie uwolnienie części substancji, a następnie całkowite uwolnienie reszty leku po pewnym czasie, a co za tym idzie lek przyjmuje się raz na dobę. Wchłanianie alprazolamu po podaniu leku Xanax SR jest wolniejsze, w związku z czym maksymalne stężenie alprazolamu w osoczu jest mniej więcej o połowę niższe niż w przypadku identycznej dawki Xanaxu / Afobamu czy innego generyku. Maksymalne stężenie alprazolamu w osoczu osiągane jest dopiero po 5–11 godzinach od podania. Jest to spowodowane tym, że stężenie alprazolamu w osoczu utrzymuje się w tym okresie na względnie stałym poziomie.
W sumie mógłbym nawet zamienić alpre na klony albo lorki ewentualnie inną dowolną benzo gdybym miał dostęp, ale nie potrafię się zdecydować która lepsza. No i taka zamiana gdy jesteś głęboko uzależniony może nie zadziałać, może bym padaczki dostał.
Nie detoksykuję się, tylko chciałļym być naćpanym ciągle czymś co działa, a tak to po 2mg xanaxu boje sie ludzi i co najwyzej utrzymuje mnie on chwilowo od calkowitego zalamania nerwowego.
Jeżeli chcesz zejść w alprazolamu to nic innego jak schodzenie stopniowe z dawek, 1 tydzień np, 1 mg rano 1 wieczorem
drugi drygien, 0,5 mg alpry + 2 x 5 mg diazepamu w południe 5 mg diuazepamu i wieczorem tak samo 0,5mg alpry i diazepamu 10mg.
3 tydzień możesz bawić się w ćwiartki, 0,25 mg alpry + 10 mg diazepamu w południe 5mg diazepamu i na wieczór to samo co rano.
a 4 tydzień to ranoi 10 mg diazepamu, w południe 5 mg diazepamu i wieczorem 10mg diazepamu, 5 tydzień 2-0-2 (rano 10mg diazepamu, w południe nic, i wieczorem 10mg). 6 tydzień jak nie będziesz się chujowo czuł to proponuje 5mg rano, wieczorkiem również 5, i później to już jedynie wieczorem aż poczujesz że normalnie mozesz spać i tyle.
To moje prywatnie zadnie, nie jestem lekarzem, wzorowałem się nad tym jak sam schodziłem z xanaxu i innych benzo. Najlpiej pójść do psychiatry i sam CI rozpiszę. Pozdrawiam
17 lutego 2023GABAhater pisze: Hej, zomiren sr 1 mg to takie 0,5 mg alpry odczuwalne przez 12h. Nie dziel tabletki SR'owej bo to wtedy nie ma sensu brania SR. Jak weźmiesz rano i masz decent tolerke na alpre to na luzie możesz wypić kilka piwek. @belmondawgg aka młody g
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.