oboje kochamy zwierzęta, zabraliśmy ze sobą kobietę z dwojgiem dzieciaków, 3 i 5 latek oraz 4 koty w transporterach do adopcji. Właściciele tych zwierząt zostali zamordowani. Zawieźliśmy osoby do Opola, tam dostali dach nad głową, kotki trafiły do nas do adopcji, szybko znaleźli się dobrzy ludzie którzy adoptowali kociaki. Kiedy wysłuchałem tej kobiety która uciekła od wojny, dotarło do mnie że moje "problemy" to błahostka i nie powinienem narzekać na swoje życie. Co mi pomaga odciąć się od świata i stresu ? Skupiam się na innych, pomagam jak tylko mogę choć sam niewiele mam, ale wiem że to wraca, dobro wraca z podwójną siłą i zawsze wtedy kiedy się tego nie spodziewam. Relaksuje mnie jazda samochodem, stare audi a6 4.2 daję mi dużo przyjemności, uczę się grać na gitarze, czytam książki o Podróżach Astralnych, mój ulubiony temat to temat śmierci której kiedyś bardzo się bałem a obecnie na nią czekam i nie mam już obaw. Piekło mamy tu na ziemi. Potem będzie tylko dobrze. Moja mama przeżyła śmierć kliniczną będąc w ciąży, ja również kilka lat temu tego doświadczyłem, nie czujesz wtedy bólu, niema lęków, czujesz się bezpiecznie i jesteś spokojny. Podsumowując co mi pomaga : być dobrym człowiekiem dla siebie i dla innych, jazda autem, motocyklem, czytanie książek, ogólnie szukać pasji, praca nad sobą, korzystać z pomocy psychologów, psychiatrów, nie wstydzić się swoich słabości, uzależnień, niedoskonałości lecz mówić o tym otwarcie. I Pamiętaj.. Nigdy nie pozostawaj sam ze swoimi problemami bo problemy cię zabiją. Dziel się tym co masz i nie oczekuj niczego w zamian.
Pozdrawiam
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.