Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
A ile musisz czekać na nowy dworek?
Bo w sumie tydzień temu dopiero dzwoniłem do Marianówka i powiedzieli mi że miesiąc mam czekać. Chodzi mi też żeby było w miarę szybko bo aktualnie jestem w górach aby nie walić opio ale no nie mogę tu być zbyt długo.
WOTUW Stalowa Wola, on jest na NFZ. Słyszałem że trzeba być czysty minum 2 tygodnie przed przyjęciem. Czyli leczenia farmakologicznego chyba nie ma, tylko "pranie mózgu" na sucho. Ktoś coś?
05 lutego 2023simer44 pisze: A co powiecie o
WOTUW Stalowa Wola, on jest na NFZ. Słyszałem że trzeba być czysty minum 2 tygodnie przed przyjęciem. Czyli leczenia farmakologicznego chyba nie ma, tylko "pranie mózgu" na sucho. Ktoś coś?
05 lutego 2023Oxyclon pisze: @tosieniedzieje
A ile musisz czekać na nowy dworek?
Bo w sumie tydzień temu dopiero dzwoniłem do Marianówka i powiedzieli mi że miesiąc mam czekać. Chodzi mi też żeby było w miarę szybko bo aktualnie jestem w górach aby nie walić opio ale no nie mogę tu być zbyt długo.
No po głębszym przeanalizowaniu chyba rzeczywiście wybiorę ND, bo im więcej się dowiaduje o Marianówku tym bardziej mnie zniechęca. Więc zadzwonię jutro i się zapisze. Jak się uda to do zobaczenia i dzięki wielkie
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.