I thought I was someone else, someone good
05 lutego 2023Hlaskover pisze: Miałem ostatnio trochę do czynienia z aptecznymi benzo, bo chciałem powtórzyć euforyczne przeżycia z rc-klonem za czasów jego legalności i moje próby okazały się nieco rozczarowujące. Która z dostępnych w obrocie aptecznym benzodiazepin najbardziej przypomina klonazolam? Oczywistą odpowiedzią wydaje się klonazepam, ale brakuje mi w nim czegoś. Jaki apteczny lek (lub może kombinacja dwóch leków) jest w waszej opinii najbardziej zbliżony profilem działania do klonazolamu?
Co do działania to się nie wypowiem zz bardzo bo tramal brałem tylko w szpitalu i raz 50mg więc nie wiem jak działa do końca.
Ale z tego co ludzie piszą, to w pierwszej fazie tramal speeduje, jak dodasz clonazolam to podejrzewam że tego efektu nie będzie a odrazu wjedzie sedacja. No i uważaj na dawki obu, bo oba to depresanty. Dopasuj dawki do swojej tolerancji.
Jeżeli chodzi o miksy z opio to sprawdzały się u mnie doskonale. Nawet ze słabiutką kodeiną powodował niesamowitą euforię, w mojej ocenie porównywalną nawet z działaniem opium. Ale oczywiście trzeba bardzo uważać, żeby nie skończyć na sztywno z depresją oddechową, bo obniżona samokontrola po klonazolamie może temu sprzyjać. Z tramadolem też było przyjemnie ale najmniej ze wszystkich opio mi podchodził (ale to akurat zarówno solo jak i w tym miksie).
Czy widzieliście może jakiś artykuł opisujący selektywność klonazolamu? Tzn na które podjednostki receptorów GABA-A działa i w jaki sposób? Albo w zasadzie cokolwiek merytorycznego opisującego bardziej szczegółowo jego działanie.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.