Trochę rozsądku, to cieżki drag stosowany u pacjentów którzy zazwyczaj byli wcześniej leczeni opio a Ty chcesz go dostąć od rodzinnego na bóle menstruacyjne? I to jeszcze odrazu 80mg, lekarz natychmiast rozkmini o co chodzi - albo o ćpanie albo o resell. Z takimi wymaganiami to jedynie do przekupnego magika xD
Probowaliscie oxykodon p.r? Co prawda nie continy, musialem sie dziabać z tymi dolorami glutowatymi, ale udalo sie w miare klarowny R.R uzyskac do pukawki i zaladowalem 80 w pupke. Ja pierdole, prawie ze IV. Biodostepnosc albo chuj wie co, ale oral czy nos w ogole nie to samo...
ALE> Generalnie dlaczego oxy? Przy takiej wadze można użyć innego środka równie skutecznego, ale bez obaw o skutki uboczne. Może tramadol 37,5mg z paracetamolem? To ma być na ból, czy na rekreacje?
Zacznij jeść i przytyj najpierw później bierz się za ćpanie...
A co do "niedowagi" to jestem po prostu niska, moja waga jest w granicach normy aktualnie.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.