Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Tramal Retard - w pył = ładowanie 45 minut.
Pacjent : 36 lat, waga 110 kg.
Pozdro
https://www.youtube.com/watch?v=RlnorSxB-qQ
https://www.youtube.com/watch?v=RlnorSxB-qQ
Tramal Retard - pogryzione = ładowanie 1 godzina
Tramal Płyn - doustnie = ładowanie 45 minut
Myślę, że to kwestia indywidualna każdego człowieka w kwestii czasu działania, ładowania itd.
Totalnie inna faza jest jak się weźmie krople, które no nie są "retardami" tylko szybko działają. Szybka stymulacja, euforia i jest ok. Jak mało spałem po 4-5h dziennie, to wziąłem z 500mg kropli, stymulacja, i cały dzień ogarnięty.
A retardy? Nawet te pogryzione, czy w pył zniszczone nie mają takiej mocy. Zamulają, wzrok ciężko zogniskować. Jak raz wziąłem 1g retardów to przez cały kurwa dzień nie mogłem nic przeczytać,czy to na telefonie czy jakies reklamy itd, kiwałem się do przodu i tyłu jakbym był pijany, jak siadałem to coś patrzyłem w fona i od razu zamykałem oczy na kilka/kilkanascie sekund. Jak siedziałem na telefonie, to nie miałem żadnej kontroli nad tym i oczy hm bez mojej woli się zamykały i po chwili do mnie dochodziło co się odpierdala. Nawet jak zrobiłem drzemkę godzinną, to i tak mną chwiało dalej.
A krople? Też kiedyś raz wziąłem ich 1g to mnie wypierdoliło z butów, pełna stymulacja, serce napierdala,ciepło się robi. Ogólnie muszę coś wtedy zacząć robić, czy to sprzątać,pracować, rozmawiać z kimś czy cokolwiek bo gdy tej energi nie wykorzystam to dopada mnie niepokuj i chęć dorzutki.
Także nie wiem czy jest sens kruszenia retardów, bo one i tak będą miały profil działania jak retardy.
1 gram tramadolu retard przyjęłeś i narzekasz na ubok w postaci rozjeżdżającego wzroku? Ciesz się że tylko na to teraz narzekasz.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.