Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1455 / 598 / 0
@moons to Ego sie rozpuszcza wlasnie , nie walcz z tym tylko go with the flow
Chociaz jak po 300mg panikujesz to moze rzeczywiscie nie nadajesz sie do tego sportu
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 258 / 106 / 0
25 lipca 2022moons pisze:
nigdy wiecej. czuje, że umieram po 300mg xD moze tak włąśnie jest
Tak z ciekawości, ile ważysz?
300 mg to trochę mała dawka, nawet na pierwszy raz, żeby zaliczyć ego death.
Więc albo kruszyna z Ciebie, albo jesteś mocno wrażliwy na deksa, albo jedno i drugie.
Anarchizm, nihilizm, prymitywizm: 3 słowa najlepiej oddające mój światopogląd i moje jestestwo.
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
  • 5 / 1 / 0
Witam
W FAQ'u przeczytałem że dexa nie należy brać w trakcie przyjmowania niektórych leków przeciwhistaminowych - Dlaczego?
i czy dex "pogryzie się" z feksofenadyną?
  • 59 / 6 / 0
26 lipca 20223eyewideopened pisze:
25 lipca 2022moons pisze:
nigdy wiecej. czuje, że umieram po 300mg xD moze tak włąśnie jest
Tak z ciekawości, ile ważysz?
300 mg to trochę mała dawka, nawet na pierwszy raz, żeby zaliczyć ego death.
Więc albo kruszyna z Ciebie, albo jesteś mocno wrażliwy na deksa, albo jedno i drugie.
70 kg, 183 cm wzrostu. Raczej moje przerażenie wzięło się z tego, że nie wiedziałem do konca czego się spodziewać plus brałem to seriami, więc trochę się przestraszyłem, gdy myślałem, że to już jest to, a nagle rzeczy działy się dalej. Przez półtorej godziny czułem się jak w piekle. Później było fajnie. Od 20 do 5 rano czillowałem w łóżku. Gdy skupiałem się na ekranie komputera, miałem wrażenie, że padające na ściany strugi światła księżyca zlewa się ze ścianami i tworzy odległą przestrzeń, a szum wiatru to szum morza. To trwało ledwie kilka chwil, ale te chwile były bardzo relaksujące.
  • 3 / / 0
Ja po pierwszym razie miałem w sobie tyle nienawiści co nigdy, dosłownie wszystko doprowadzało mnie do szału i miałem ochotę demolować wszystko w zasięgu wzroku. Na szczęście dla mojego pokoju jedyne co byłem w stanie zrobić to spaść z krzesła i zasnąć na 3h później jak się obudziłem do końca fazy miałem wrażenie jak by mi ktoś z gwizdka w ucho dmuchał a całe ciało mi pulsuje, trzymałem się biurka bo myślałem że mimowolnie odpełzne jak jakaś dżdżownica XD
  • 22 / / 0
Czy jeśli brałem acodin jako lek na kaszel w dawkach
7:00 - 30mg
10:45 - 15mg
14:40 - 15mg
21:00 - 30mg
i nie miałem żadnych objawów tzn. nie swędziało mnie nic, ani nudności to mogę liczyć to do próby uczuleniowej czy jednak zabrać te 100mg na raz i zobaczyć co się będzie działo?
  • 2532 / 602 / 0
Bierz normalną dawkę ;)
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 598 / 0
@klean91 po 100mg na tolerce to nic sie nie bedzie dzialo ...
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 22 / / 0
właśnie zadałem to pytanie bo sam nie wiedziałem czy przez normalne zażywanie leku, aby kaszel przeszedł się tolerka wyrobiła, ale dzięki wielkie za pomoc!
  • 2532 / 602 / 0
Wez następnym razem normalnie 300mg będzie dobrze.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.