Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 138 / 0
Rozjebać to możesz nerki od pregabaliny.
Uzależniłeś się zapewne psychicznie od leku, a dalej bym powiedział, że nawet placebo.
Byle połykać.
  • 25 / 2 / 0
@WALLSTREET moze i tak ale powiem ci ja ta prege zarzywalem ogolnie tylko raz na dzien 300 mg na noc i szedlem spac miesiac temu zaczolem stopniowo odstawiac juz doszedlem do dawki 75 mg na noc czulem okropna depreche mega wkurwienie no i bezsennosc ale zabardzo o tej depresi niezdawalem se sprawe ze to od pregi wlasnie i zaczolem czytac ten watek tutaj o prege przeczytalem wszystkie strony od 1do dzis i skojarzylem wszystkie fakty ze to samopoczucie to wlasnie od tego bo jestem tez wjebany w hazard i tak niebardzo wiedzialem od czego ale suma sumaru niewiedzialem ze po prege wystepuje jakies dzialanie rekreacyjne ale u mnie to i tak zadnego niema nawet po 1500 mg tylko bol glowy na drugi dzien i uczucie najebanym ale i tak ostatnio postanowilem kilka dni poleciec na 1gr plus i tak teraz se zastanawiam ze z tego bedzie kurwa ciezko zejsc moze jak bym nieczytal calego tego watku to bym juz mial odstawke za soba bo niepowiem na poczatku dzialala zajebiscie nawet brana raz dzienie w nocy na drugi dzien czulem energie chec dzzialania to teraz nic nieczuje wrecz czuje ze mnie uposledza umyslowo i fizycznie
  • 2534 / 595 / 0
Mnie w ogóle w tym leku jak testowalem kiedyś zdziwiło,że jak zaczęło schodzić działanie to wjechał silny deliryczny stan jak na jakiejś zjebie ze stimów.To normalne?
Przyjąłem wtedy 300mg sniffem.Humor tez zjechał w dół i taki jakis lekki niepokój.Miałem kode,alkohol i neuroleptyki to skontrowałem szybko,ale tak to nw czy by było tak fajnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 554 / 138 / 0
Prega jest od padaczki i przyjaźnie doklejona do lęków. Nie mieszaj. Jak odstawiasz nagle dużą dawkę, a 300 mg to już 50% zalecanej i walisz jakieś inne zabawki, to się nie dziw ,że Cię telepie.
Hazard i prega to dopiero połaczenie wybuchowe .
Odstaw jeśli możesz pregabaline i zajmij się problemem hazardu.
  • 372 / 117 / 0
@WALLSTREET
"Prega jest od padaczki". Możesz to rozwinąć?
Czy ktoś stosował pregabalinę na lęki u psa? Mój pies dzisiaj w Sylwestra przeżywa horror. Podałem mu pregabalinę. Zobaczymy efekty. O pregabalinie dla psa i kota: https://www.neurologia-weterynaryjna.com/pregabalina
  • 348 / 264 / 0
@mefistofeles85 No bo Pregabalina to lek przeciwpadaczkowy xD, może to miał na myśli? Ale nie tylko, służy też do wielu innych celów, np. lęk uogólniony u ludzi, a zostało to udowodnione badaniem naukowym, wpisz "Lyrica for GAD" i ci wyskoczy.
Można stosować u psów na padaczkę itd. ale nie wiadomo czy pomoże z lękiem, bo badanie było robione na ludziach, choć w czystej teorii powinno pomóc. Ale nie przesadzajcie z dawkowaniem. -> klik
null
  • 372 / 117 / 0
@GABAhater
Niby to lek przeciw padaczce, ale jednak obniża próg padaczkowy według pewnych osób w miksach. To może wskazywać, że tak samo działa solo np. w wyższych dawkach.
13 września 2022CATCHaFALL pisze:
... po pregabalinie.

Praktycznie wszystko nią podbite jest lepsze, dopóki nie jest to tramadol, ani tapentadol, bo to proszenie się o (tak, tak) padaczkę, nawet jak dawki owych są niskie ...
Szukam jeszcze jednego postu, gdzie są opisane miksy powodujące padaczkę z pregabaliną w roli głównej. Jak znajdę to wkleję.
BTW Na psa w jakiś sposób zadziałało, ale niestety nie przeciw lękowo. Nadal po hukach petard kuli ogon i się chowa gdzie popadnie :(
O, jest dokładniejszy opis:
15 listopada 2022CATCHaFALL pisze:
Trochę tego będzie, nie wszyscy czytają poszczególne wątki a niektóre miksy zasługują na bana.
Warto nadmienić, że wszystko wrzucane NA pregabę, na odwrót nie widzę chyba przeciwskazań. Nie od dziś wiadomo, że potrafi ona załagodzić to i owo, zwłaszcza te jebane ssri/snri uboki, jednakże ja ze względu na moje zdegenerowanie i intensywne uprawianie samogwałtu na receptory serotoninowe, nie blokuje się medykamentami, ale polecam terapeutycznie przy terapii z w/w.
Powinnam być na 120mg duloksetyny + 600 pregaby, ale wybrałam leczenie się politoksymanią.

//

Wszystko dawki mocno rekreacyjne, nigdy poniżej grama, często do mocno nierozsądnych, więc za brak szacunku do substancji była kara, nawet kilka.

Pierwszy wywijas z czarnej listy:

2.1g + tramadol 300mg(!) + 150 kodeiny + diazepam 10mg(!) = padaczka.
Legendy o tramadolowej padaczce krążą tu i tam. Mimo, że sama przestrzegam, to kilkanaście lat jadłam dawki powyżej grama bez benzo i się prześlizgnęłam, aż do momentu wrzucenia nawet nie dobowej w towarzystwie rolek na już działającą pregabę. Oj wielkie było me zdumienie, jak się ocknęłam z ratownikami na chacie.
Teraz po kilku innych wydarzeniach wiem, że paradoksalnie pregabalina w dawce rekreacyjnej potrafi padakę wywołać nawet solo, zamiast przed nią bronić. Ataków miałam kilka (5?), prawie wszystkie na farcie, nie obyło się jednak bez hospitacji.
Miksy z czymś obniżającym próg drgawkowy to proszenie się o przypał, diazepam nie zdołał zabezpieczyć. BAN.

Drugi:

Tapentadol 400mg = padaczka. Tapentadolowe halucynacje podbite x2, z relacji świadków wynika, że pierdolenie od rzeczy w moim wykonaniu osiągnęło nowy level, czego ja osobiście nie pamiętam. Tapentadol w tym połączeniu, podobnie jak tramadol powinien być zakazany, już po 200mg bez tolerki to łatwe do odnotowania mikro-odcinki. Połączenie które przyniosło największe neurologiczne spustoszenie w całej mojej karierze. Na szczęście nie jest to popularny opioid, w przeciwieństwie do mojej fascynacji właśnie takimi 😆 BAN.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2022 przez mefistofeles85, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 4894 / 853 / 0
To daj mu więcej, uśpij go i się nie będzie bidulek męczył tej nocy.

Nie obawiaj się, prega go nie zabijesz a jedynie uspisz i będzie po problemie. Nie będzie się psina męczyła.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 305 / 0
Po prawie 2 latach codziennego przyjmowania Pregabaliny w dawce 2 x 150 mg, nadchodzi czas aby ją odstawić stopniowo ponieważ nie czuję już żadnych efektów, powracają do mnie poranne lęki. Lekarz mi zarzekał się, że ten lek nieuzależnia.. (ciul jebany po studiach). To rewelacyjny lek ogólnie bardzo mi pomógł ale to że uzależnia się dowiedziałem niedawno z tego forum. Od jutra zmniejszam dawkę z 300 mg na 225 mg na dobę. Będę was na bieżąco informował jak mi idzie odstawianie pregabaliny :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 372 / 117 / 0
31 grudnia 2022serotoninowy pisze:
To daj mu więcej, uśpij go i się nie będzie bidulek męczył tej nocy.
Dostał więcej. Nie uśpiło go, ale lęki miał zmniejszone. przed 12tą poszliśmy do rodziny, to szedł jak wariat z podniesionym ogonem. Pewność siebie u niego wzrosła. Podanie psu pregabaliny przed stresującą sytuacją oceniam na plus. Jednak nalerzy odpowiednio zwiększyć dawki.
Orientuje się ktoś, czy pregabalina 25mg jest w kapsułkach, czy tabletkach?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.