...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3205 / 177 / 0
Jest jakiś oddział dzienny w Katowicach lub bezpośredniej okolicy? Godny polecenia?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 184 / 9 / 0
stuk, odkleja jak chuj widze ostatnio.. elastycznosc, to chyba Twoja pięta achilessa, daj se siana i daj ludziom, jakos obiektywnie podejsc do tematu, widze, ze co by sie nie dzialo wszystko musi byc po Twojemu, zycie niestety dziala na zasadzie raz ja raz Ty, samemu nigdy nic nie ugrasz - peace.
  • 1501 / 93 / 2
@ferdinandomodo Przepraszam, że jesteś uprzedzony i szczęść boże.
action movie:gun:
  • 222 / 20 / 0
Czarny Las ktoś, coś, jakieś info? Można tam wdupiac antydepresanty? Lajtowo czy przejebane dociążenia i poryte zasady, ogólnie cokolwiek, bo szukam ośrodka
When I go into the ground,
I won't go quietly,
I'm bringing my crown
  • 1501 / 93 / 2
@dragowszukam W każdym masz andepresanty połykane przy somie, pielgniarcie, terapeucie.
  • 470 / 43 / 0
Gdzie iść na zamknięty z metadonem? Wale here 4 lata Na nfz najlepiej
Trzeba byc czystym przy wejsciu??
  • 1501 / 93 / 2
@syluro Nie chciałem się dowiadywać i mnie opio nie dotyczy, ale wiem od terapeuty i ćpunów z pierwszej ręki, że są zwykłe ośrodki co przyjmują od 5 ml do 20 ml metadonu doba w zwykłych żebyś nie odbierał i nie zwiekszał.Wypadły mi nazwy priv mogę ci dać namiary.
  • 72 / 29 / 0
@syluro z tego, co mi wiadomo (a badałam temat dość intensywnie) jest w Polsce tylko jeden ośrodek z programem substytucyjnym, i jest nim Kazuń-Bielany. Oni to nazywają "programem przedłużonej detoksykacji" - przez kilka miesięcy stopniowo zerują z substytutu, kolejnych kilka siedzi się tam już "na czysto". Przy czym na syrop musisz wejść jeszcze przed ośrodkiem i przy przyjęciu możesz być max na 60 mg (za tę ostatnią informację nie dam głowy, bo minęło już trochę czasu, no ale na pewno ten rząd wielkości). Mają dość aktualną i rozbudowaną stronę internetową, poszukaj sobie.
Ogólnie wygląda na to, że ten ośrodek jest całkiem w porządku - mój luby miał tam zresztą iść, ale niestety nie dożył.
  • 1 / 1 / 0
Polecam ośrodek Oaza, Ługowiska 1 Chocen. To prywatny ośrodek leczenia uzależnień dla młodzieży i dorosłych. Terapia od narkotyków trwa 3 miesiące. W zależności od twoje stanu warunkiem rozpoczęcia terapii będzie detoks. Przez te 3 miesiące zmagałam się z głodami, stanami psychotycznymi, chorobami psychosomatycznymi. Terapeuci są tam niezawodni. To miejsce daje poczucie bezpieczeństwa. Uczy jak odrodzić się na nowo. Mnie nauczyło radzić sobie z emocjami i stanąć twarzą w twarz z lękami
  • 2 / / 0
Sytuacja wyglada tak ze jestem uzależniony od trawy i alko (6 lat częstego palenia). Generalnie rzadko już pale, robiąc to często czuje się jeszcze gorzej niż na trzeźwo.
Zdiagnozowaną mam fobie społeczna, depresje i nerwice. Obecnie czuje się tak wyalienowany, ze boje się czy to nie jakaś schizofrenia…(praktycznie wszystkie objawy pasują oprócz głosów).
Od małego mam problemy z emocjami i komunikacją z ludźmi (właściwie dzięki mj w wieku 17 lat odżyłem i jakos mnie to stabilizowało przez dłuższy czas).
Teraz mam 24 i od jakiegoś czasu psychika całkowicie leży, ogolnie jest ciężko; mocna depresja, lęki, myśli s i brak chęci do życia; ogolnie mocny rozpierdziel w głowie, ciężko się myśli i dużo objawów somatycznych…
Przez to wszystko przestałem pracować, gdy nerwica się rozkręciła nie dawałem sobie rady z obowiązkami na dość odpowiedzialnym stanowisku. Gdzieś jeszcze jest ta mała nadzieja na ułożenie sobie życia, zarobienie hajsu i odbicie się od dna tylko po prostu nie jestem pewny czy monar to dobra droga do tego.
@susane dzięki za ten post, chyba czegoś takiego mi potrzeba właśnie. Jak to wyglada finansowo?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.