Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 933 / 169 / 0
16 lutego 2022White_Power pisze:
Z tym tematem to jest tak że jak chłop ćpa bo ma w huj wymajgającą robotę i musi zrobić wynik czyli ćpa stymulanty i usypiacze utylitarnie a od baby się nic nie wymaga i siedzi w domu na dupie z dziećmi to pod jej kopułą zaczyna się pierdolić i wynajduje jakieś z dupy problemy
typowe tłumaczenie ćpuna. Musi jebnąć, bo musi zrobić to i to i tamto :) Da się wszystko zrobić bez dragów :)
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 181 / 52 / 0
Mam pytanie troche z innej beczki, skierowane do osob, ktore pokonaly uzaleznienie i weszly w zwiazek. Czy powiedzieliscie partnerowi o swojej "mrocznej przeszlosci"? Kiedys mialem wszystko w dupie, nikt nie wiedzial ze cpam mimo ze ciagnelo sie to latami. Z wiekiem czlowiek troche dojrzewa i wydaje mi sie, ze nie ma tutaj dobrego wyjscia. Z jednej strony mozna nic nie mowic, a z drugiej wydaje mi sie troche przykre aby druga polowka nie znala (badz co badz) sporego i bardzo istotnego epizodu jaki mial miejsce w zyciu.
  • 102 / 17 / 0
Kto dla kobiety rezygnował by z największych przyjemności? Tylko idiota, kobiety są mocno przereklamowane.
  • 1455 / 598 / 0
@Swietlik98 o to to , jakbym sie dla ruchania czy lodzika mial pozbawic przyjemnosci takich jak peak kwasowy albo k-hole to harem kroliczkow Playboya by mnie nie przekonal po prostu nie kalkuluje sie i tyle
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 510 / 110 / 0
Haha, jest serio taki temat? Ktoś tu próbował nie ćpać, powiedzmy rok...i po tym roku zajebiste życie, nawet pierdolone zakopane z najpięknieszą kobietą jaką wymarzyliście jest gorsze niż masturbacja i tiesto?

nie mam zamiaru nikogo obrazić, przećpałem tak grubo grubo 15-16 lat. dlatego pytam całkiem serio.
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4486 / 712 / 2198
11 grudnia 2022Swietlik98 pisze:
Kto dla kobiety rezygnował by z największych przyjemności? Tylko idiota, kobiety są mocno przereklamowane.
Zależy jakie w życiu masz piorytety. Teraz tak mówisz, bo masz inne, ale z wiekiem się dorasta, a obrane kierunki zmieniają. Pamiętaj, jak żeglarz nie zmieni kierunku, to kiedyś wpierdoli się na minę/górę lodową, to wtedy będzie wiedział, jakie są różnice.

Moja partnera jak kiedyś mocno była zaaprobowana chlaniem (młoda laska), to chyba zapominała o bożym świecie. Wiesz, nie popełnia błędów ten, kto nie próbuje, ale jednak uważam, że czasem te priorytety są inne niż walenie fety czy picie kolejnej butelki wódy. Zobaczysz z resztą sam. Ja zrezygnowałbym, jeżeli partnerka byłaby tą, którą kocham, chcę i potrzebuję. Bo często ludzie tkwią w toksycznych związkach, wmawiają sobie miłość, a nawet dogadać się nie potrafią.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 4 / / 0
co mam zrobic?

poznalam 2 miesiace temu chlopaka, po ponad miesiacu bylam z nim w zwiazku przez 24 dni, zerwal ze mna bo nie chcial mnie ranic, nie mam nic do jego coania bo sama cpam. nie cpam duzo, on natomiast rzuca pakami ciagle, wolal poswiecac czas interesom niz mi, zalezy mi na nim bardzo, sama jestem ogarnieta dziewczyna i mimo wszystko widze w nim cos czego nie potrafie znalezc u innych, sprawil ze poczulam sie kochana, ale cpa codziennie, jara duzo, alko ciagle ma jakis bol w sobie, widze to, mowie ze jestem obok i probuje go wesprzec, jakby potrzebowal spotkania, przytulenia, calusa to jestem. chcialabym byc znowu w z nim w zeiazku, ale sama nie wiem jak do tego wrocic. wiem ze mu na mnie tez zalezy ale on chce skupic sie na naprawie samego siebie i pieniadzach. mialam momenty gdy przez niego plakalam bo duzo mu dawalam, w rakim sensie ze jak byl to sniadania obiady ciasto mrozona kawa to wszystko u mnie w domu jak przyjezdzal, najczesciej ja bylam z nim na miescie, czasem on u mnie, rzadko u niego. nie wiem czy dalej sie starac czy odpuscic, chcialabym zeby troche bardziej zainteresowal sie mna
  • 1792 / 543 / 2
Labruja0112 pisze:
poznalam 2 miesiace temu chlopaka, po ponad miesiacu bylam z nim w zwiazku przez 24 dni, zerwal ze mna bo nie chcial mnie ranic
@Labruja0112 dziewczyno, zejdź na ziemię. Byliście ze sobą całe 24 dni. To nie jest wieloletni związek, w którym walczy się o drugą połówkę do upadłego, tylko krótki epizod, w którym typ pokazał ci od razu wszystkie możliwe czerwone flagi. Skoro facet z własnej woli zrywa i mówi ci prosto w twarz, że nie chce cię ranić, to potraktuj to jako rzadki moment jego szczerości i po prostu mu uwierz. Uciekaj, póki nic cię z nim na poważnie nie wiąże.
Labruja0112 pisze:
on natomiast rzuca pakami ciagle, wolal poswiecac czas interesom niz mi (...) cpa codziennie, jara duzo, alko ciagle ma jakis bol w sobie, widze to, mowie ze jestem obok i probuje go wesprzec
Włączył ci się klasyczny syndrom ratowniczki. Gość wali dzień w dzień, pije, do tego "rzuca pakami" (czyli kręci się w dilerce). Dla człowieka w takim ciągu priorytety są brutalnie proste: ogarnąć towar, zarobić hajs, naćpać się i zagłuszyć ten swój "ból". Ty mu robiłaś domowe obiady i mrożoną kawkę, a on traktował cię jak darmową, bezpieczną przystań, żeby odespać i zjeść pomiędzy lataniem na mieście. Nie uleczysz jego wewnętrznych problemów rosołem i przytulaniem. Dopóki on sam nie zderzy się ze ścianą, twoje wsparcie to dla niego tylko wygodny dodatek.
Labruja0112 pisze:
nie cpam duzo (...) nie wiem czy dalej sie starac czy odpuscic, chcialabym zeby troche bardziej zainteresowal sie mna
Odpuszczasz, i to natychmiast. Sama piszesz, że masz styczność z dragami. Próba budowania relacji z gościem, który jest wjebany po uszy i lata z tematem, to dla ciebie autostrada do tego, żebyś za parę miesięcy obudziła się w o wiele głębszym bagnie, z wjebaną tolerancją, problemami z prawem i rozwaloną psychiką. On nie wykaże tobą "większego zainteresowania", bo na pierwszym miejscu zawsze będzie u niego faza i szybki pieniądz. Szanuj siebie, odetnij ten kontakt i zajmij się swoim życiem, bo pchasz się w gigantyczną toksynę na własne życzenie.

z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.