Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 296 / 19 / 0
Kiedyś kupowałem gałkę muszkatołową na targowisku i koleś który sprzedawał zapytał mnie jak to zażywam. Powiedziałem że wsadzam sobie w dupę, wziąłem gałkę i poszedłem. Mina sprzedawcy przypraw bezcenna :D
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 235 / 27 / 0
Możesz zrobić z orzechów kulki gejszy ;-)
  • 8103 / 909 / 0
Najlepiej to kruszymy na jebany pyl orzechy, dodajemy do jogurtu i nie czujemy tego ohydnego smaku.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 567 / 50 / 0
Ja wczoraj zmielona galke(opakowanie mielonej) ,dorzucilem do zwyklej szlugi i jaralem to.Ciezko powiedziec czy cos bylo czuc, bo pilem :wino: ,ale mozliwe ze cos tam dzialalo ,albo to placebo.
THC :liść:
  • 8103 / 909 / 0
Hahah palenie gałki.To jeszcze nie słyszałem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 18 / 1 / 0
Jak jeszcze z tym szajsem eksperymentowałam, to startą gałkę mieszałam z miodem, było to całkiem zjadliwe i co ważne szybko i długo działało.
  • 3 / / 0
We Francji kumpel gałkę mieszał z cieplym mlekiem. Trochę to pomagało.
  • 1 / / 0
No to wypije:)
  • 119 / 8 / 0
Był kiedy temat "Jaranie gałki" ale chyba już nie ma. Zapytam więc tutaj, chodź odpowiedzi się domyślam. No ale zobaczymy czy się potwierdzi ;D Mianowicie, czy palenie kwiatu muszkatołowego (czy tam ewentualnie gałki) sprawia, że wchodzi ona od razu czy tak inaczej w swoim tempie? No i ile ewentualnie takiego kwiata trzeba by zjarać?
  • 2534 / 597 / 0
Waporyzacja podobno tak działa.Palenie raczej lipa.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.