Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
12 listopada 2022Atropolamine pisze: @Retrowirus Mam pytanie.Ze 2 razy miałem sytuację,że dodałem z kreskę,dwie,trzy wody czy octu więcej niz zwykle,pomieszałem 5 minut i pomimo dobrze zrobionego filtru zaczęła mi płynąć coca cola...
To jest spowodowane za dużą ilością wody/octu,czy to niedokończona reakcja? Zaznaczam,że robię wyłączenie według przepisu z tego tematu.Wiec zjebalem,bo dodałem za dużo płynu,czy dlatego,że za krótko pomieszałem? (mieszam te 5 minut,ale może faktycznie w tych przypadkach mieszałem troszkę krócej) a może dla pewności,żeby nie było takiej sytuacji po mieszaniu tych 5 minut powinienem jeszcze to wstawić na jakiś czas do zamrażarki?
Jeśli robiłeś z acataru zgodnie z przepisem w 15 minut , to:
- mogłeś zapomnieć zmoczyć i sprawować filtr przed wlaniem żuru
- najprawdopodobniej za krótko robiłeś (kolor różu czy fioletu penetrował filtr??)
Czasem ciśnienie goni i się człowiek spieszy, tedy jak widzisz że filtr dostaje koloru (obojętnie czy różowy, fioletowy czy brudno żółty) - nie dopychaj tłoka.
Pozwól żeby kot doszedł w cylindrze strzykawki. Ja wielokrotnie tak już miałem i starczy poczekać 3-5 minut i wtedy jak dociskasz to idzie bez koloru ;)
"Rutyna to rzecz zgubna "
Baja
A nauczył mnie stary punk, i on się też od kogoś nauczył, i robił tak jak opisał autor. Tylko on często sypał nadmanganian na oko, ledwo chodził i mówił. Zawsze (prawie) wychodzi dobry. Dałem przed chwilą 1,5ml octu i 4 tabsy kalium. Na 12 tab. Acataru. Wychodzą mi razem z popłukiem 3 dobre strzały. Dzisiaj za szybko i słaby wyszedł. Nie chce mi sie biegać po lodówkach. Pewnie spaliłem trochę. Dawno nie robiłem. Kiedyś codziennie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.