Jest słabszy i nie wynika to z podróbek, tylko przy użyciu iv. ciężej go przerobić, a przy użyciu po. robi się duży sklejony glut, nawet pomimo pokruszenia / pogryzienia.
Natomiast róznica nie jeet ogromna, jak napisałeś, tylko wg mnie oraz innych userów wynosi ona ok. 20-50%. Innymi słowy żeby otrzymać efekt 200mg continu, to ja nuszę celować pod 300mg dolora.
28 sierpnia 2021toxic1337 pisze: zdjelas otoczke? pogryzlas/ skruszylas?
tabletka, tabletce nierowna (mam na myśli ilosc substancji czynnej zawartej poza masą tabletkową), ale nie jest to az taki przeskok abys nie czula efektow. Co wiecej oxycontin zawiera wlasnie 'oksykodonu w oksykodonie' wiecej nizeli oxydolor. Oxy czasem dziwnie wchodzi, lecz nie wiem skad brak efektow. Jak zablistrowane OC80 to nie ma co obwiniać tabletki. Tą cwiartke czyli 20mg ja tez w taki lekki i subtelny sposob zawsze czuje,no ale u mnie to kwestia raczej tolerancji. Trudno powiedzieć.
16 wrz 2023, fuzja postów - d5
Witam wszystkich, czy w otoczce oxy znajduje się substancja czynna? Bo nie wiem czy jeśli zdrapie otoczkę nie stracę jakiejśc wartości leku. Z góry dziękuję za odpowiedź.
,,Ciekawym zastosowaniem powlekania jest użycie otoczki jako nośnika substancji aktywnej. Wówczas API rozpuszczana jest w roztworze lub zawiesinie i natryskiwana na tabletkę. Taki sposób stosowany jest w przypadku substancji wchodzących ze sobą w interakcje, na przykład w tabletkach zawierających kilka API bądź gdy substancja czynna wchodzi w interakcje ze składnikami rdzenia.''
Skąd wiadomo że nie dotyczy to np. tych tabletek?
16 wrz 2023, fuzja postów - d5
jeszcze takie coś znalazłem.
,,Modyfikacja formulacji OxyContin oparta jest na
systemie AcroContin, w którym podwójna otoczka
polimerowa umożliwia dwufazowy proces absorpcji
leku, z początkowo krótkim biologicznym okresem
półtrwania wynoszącym 0,6 godziny w odniesieniu do
ok. 40% substancji czynnej i dłuższym okresem półtr-
wania wynoszącym 6,9 godziny dla pozostałej dawki
(ok. 60% substancji czynnej). Są 2 otoczki polimerowe i wychodzi na to że w jednej jest substancją czynna z tego co zrozumiałem.Jeśli ktoś wie o co chodzi to z góry dziękuję za odpowiedź.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.