Jest słabszy i nie wynika to z podróbek, tylko przy użyciu iv. ciężej go przerobić, a przy użyciu po. robi się duży sklejony glut, nawet pomimo pokruszenia / pogryzienia.
Natomiast róznica nie jeet ogromna, jak napisałeś, tylko wg mnie oraz innych userów wynosi ona ok. 20-50%. Innymi słowy żeby otrzymać efekt 200mg continu, to ja nuszę celować pod 300mg dolora.
28 sierpnia 2021toxic1337 pisze: zdjelas otoczke? pogryzlas/ skruszylas?
tabletka, tabletce nierowna (mam na myśli ilosc substancji czynnej zawartej poza masą tabletkową), ale nie jest to az taki przeskok abys nie czula efektow. Co wiecej oxycontin zawiera wlasnie 'oksykodonu w oksykodonie' wiecej nizeli oxydolor. Oxy czasem dziwnie wchodzi, lecz nie wiem skad brak efektow. Jak zablistrowane OC80 to nie ma co obwiniać tabletki. Tą cwiartke czyli 20mg ja tez w taki lekki i subtelny sposob zawsze czuje,no ale u mnie to kwestia raczej tolerancji. Trudno powiedzieć.
16 wrz 2023, fuzja postów - d5
Witam wszystkich, czy w otoczce oxy znajduje się substancja czynna? Bo nie wiem czy jeśli zdrapie otoczkę nie stracę jakiejśc wartości leku. Z góry dziękuję za odpowiedź.
,,Ciekawym zastosowaniem powlekania jest użycie otoczki jako nośnika substancji aktywnej. Wówczas API rozpuszczana jest w roztworze lub zawiesinie i natryskiwana na tabletkę. Taki sposób stosowany jest w przypadku substancji wchodzących ze sobą w interakcje, na przykład w tabletkach zawierających kilka API bądź gdy substancja czynna wchodzi w interakcje ze składnikami rdzenia.''
Skąd wiadomo że nie dotyczy to np. tych tabletek?
16 wrz 2023, fuzja postów - d5
jeszcze takie coś znalazłem.
,,Modyfikacja formulacji OxyContin oparta jest na
systemie AcroContin, w którym podwójna otoczka
polimerowa umożliwia dwufazowy proces absorpcji
leku, z początkowo krótkim biologicznym okresem
półtrwania wynoszącym 0,6 godziny w odniesieniu do
ok. 40% substancji czynnej i dłuższym okresem półtr-
wania wynoszącym 6,9 godziny dla pozostałej dawki
(ok. 60% substancji czynnej). Są 2 otoczki polimerowe i wychodzi na to że w jednej jest substancją czynna z tego co zrozumiałem.Jeśli ktoś wie o co chodzi to z góry dziękuję za odpowiedź.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.