Niestety zauważyłem nowe ogniska pleśni w 2 dużych pałkach Afghan'a więc zdecydowałem się je ściąć. Strata niewielka, ale trzeba było topa pociąć na kawałki, żeby wyciąć zepsute. Już to pisałem, ale się powtórzę - te kwiaty są twarde, jak kamień. Zastanawiam się, czy młynek sobie z tym poradzi...
Blue Shaman też trochę złapał, ale u niego sprawa jest dużo łatwiejsza do załatwienia. Bardzo łatwo dostać się do połączeniu pojedynczego bud'a z łodygą i odciąć zainfekowany fragment.
Też zabrałem 1 dużego topa (suchego wyjdzie dycha, jak nic). Już nie mogę się doczekać degustacji tej partii i oczywiście Afghana, którego jeszcze nie próbowałem. To, co zabrałem bodaj 2 tygodnie temu było jeszcze niedojrzałe więc nie tknąłem, bo nie ma sensu palić czegoś takiego. Pójdzie do trymu, a co z trymem, tego jeszcze nie wiem.
Generalnie chciałbym już dziś zebrać co się da z Shaman'a, ale nie mogłem. We wtorek czeka mnie tyle roboty, że nie ma opcji, bym dał radę wszystko trymować na spocie. Przemaszerowanie z tym też będzie przejebane, bo pełno drogówki, ale damy radę.
Czy w przyszłym sezonie będę działał? Jeśli spot będzie nadal się nadawał, to pewnie posadzę ze 3 automaty. Mógłbym spokojnie sobie darować, ale zbytnio lubię to zajęcie.
Świetnie to wygląda! Temat mam w obserwowanych, liczę, że za rok też Ci się coś uda zrobić.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Zdecydowaną większość pozbawiłem tylko co większych wiatraków i będę trymował na sucho - sprawdzę przy okazji, jaka jest różnica. Nie dało rady tego wszystkiego przyciąć na mokro. To będzie 3 cyfrowa waga na 100%.
Na spocie zostało jeszcze trochę Afghana - najniższe popcorny i takie topy, które gołym okiem miały pleśń i dłubanie się z tym nie wchodziło w grę.
Jak wysuszę, to wstawię fotki topów. Shaman będzie miał śliczne kolory. Od takiej gecko zieleni, po fiolet, żółć i czerwień. Afghan jest jasny z lekkim brązem, ale granit wśród topów.
Na dniach zdam relację z testów i wstawię może jakieś fotki.
W przyszły weekend muszę tam koniecznie posprzątać, bo jeśli spot pozwoli, to w przyszłości może się jeszcze nadawać.
Dziękuję za uwagę.
-------------------------------------------- KONIEC --------------------------------------------
Super, że jesteś zadowolony!
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Łącznie z automatów wyszło może ze 200 g.
Z 2 sezonów wyjdzie ze 300, może trochę więcej.
Wszystkie szyszki zostały wypracowane, żadnych zdobycznych nie mam : )
Trymuję tak po trochę (uroki zdalnej pracy) zebrane w sobotę topki i Blue Shaman wygląda przepięknie. Multicolor z dominującą purpurą, super dojrzałe i świecące. Dziś po pracy będzie robiony test i dalsze trymowanie, z którym zejdzie mi do końca tygodnia.
Liczę, że odpalisz kolejny sezon i będę mógł poczytać. Oby spot też sprzyjał temu, oby!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.