Może teraz cena skoczyła, bo wartość złotówki spadła i dolar jest zdecydowanie droższy niż rok temu. Także może i sprzęt jest starszej produkcji trochę, a ceny jak widać, często większe.
Czyli rozumiem że jeśli wszystko w opisie się zgadza to nie lecą z wałkami jakimiś? Rozum podpowiada że wszystko jest uczciwie, ale wolę dopytać.
Jeszcze mam pytanie odnośnie pojemności tego waporyzatora. Ile wchodzi do niego suszu? Bo widziałem że około 0.1g a w sumie to 0.1g palone z lufki już jest dla mnie wystarczające (wiem, póki co).
No i muszę grinder kupić, ale myślę że z tym to sobie akurat poradzę :D
Nie ma mowy o podróbkach, bo zwyczajnie ich nie ma.
Dolar poszedł w górę jakieś 20%, co w sumie przekłada się na cenę ok 350 zł (licząc to w tak uproszczony sposób, czyli wprost proporcjonalnie).
Tam wchodzi bardzo mało - mniej, niż do lufy na standardowym ustawieniu sitka. które można zmienić i mieć jeszcze mniejszą komorę. Jak chcesz zwapować więcej, to 2 komory z rzędu i "problem" rozwiązany.
Z drugiej strony jak myślę, to nawet temp 170-180 można się mocno spizgać. Raz tak się zawiesiłem i zwapowałem cały nabój w tym przedziale i byłem bardzo mocno skuty. Ale właśnie tak bardziej sativovo a ta sama sativa w 190+ robi jak indica, Wychodzi, że te ~10% genów indica pokazuje klasę i pazur przy wyższych temperaturach.
Za około tydzień wracam do Confidentala czyli indici. Jestem ciekaw efektów na najniższych temperaturach (już przy 170 już schodzą znaczne chmury z mighty więc można całą sesję zakończyć na 180 leciutko). Dotychczas niskie zacząłem testować dopiero z Ghost Train Hazem.
Intrygują mnie też bubblery pod wapka, ale na reddicie pisali, że woda czasem wpada w waporyzator a ryzyko uszkodzenia sprzętu za 1k+ nie sprzyja przedsięwzięciu. Podejrzewam, ze nawet na 1 buha można zdjąć całą kapsułę, może na 2-3. Takie wapdro.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.