Może teraz cena skoczyła, bo wartość złotówki spadła i dolar jest zdecydowanie droższy niż rok temu. Także może i sprzęt jest starszej produkcji trochę, a ceny jak widać, często większe.
Czyli rozumiem że jeśli wszystko w opisie się zgadza to nie lecą z wałkami jakimiś? Rozum podpowiada że wszystko jest uczciwie, ale wolę dopytać.
Jeszcze mam pytanie odnośnie pojemności tego waporyzatora. Ile wchodzi do niego suszu? Bo widziałem że około 0.1g a w sumie to 0.1g palone z lufki już jest dla mnie wystarczające (wiem, póki co).
No i muszę grinder kupić, ale myślę że z tym to sobie akurat poradzę :D
Nie ma mowy o podróbkach, bo zwyczajnie ich nie ma.
Dolar poszedł w górę jakieś 20%, co w sumie przekłada się na cenę ok 350 zł (licząc to w tak uproszczony sposób, czyli wprost proporcjonalnie).
Tam wchodzi bardzo mało - mniej, niż do lufy na standardowym ustawieniu sitka. które można zmienić i mieć jeszcze mniejszą komorę. Jak chcesz zwapować więcej, to 2 komory z rzędu i "problem" rozwiązany.
Z drugiej strony jak myślę, to nawet temp 170-180 można się mocno spizgać. Raz tak się zawiesiłem i zwapowałem cały nabój w tym przedziale i byłem bardzo mocno skuty. Ale właśnie tak bardziej sativovo a ta sama sativa w 190+ robi jak indica, Wychodzi, że te ~10% genów indica pokazuje klasę i pazur przy wyższych temperaturach.
Za około tydzień wracam do Confidentala czyli indici. Jestem ciekaw efektów na najniższych temperaturach (już przy 170 już schodzą znaczne chmury z mighty więc można całą sesję zakończyć na 180 leciutko). Dotychczas niskie zacząłem testować dopiero z Ghost Train Hazem.
Intrygują mnie też bubblery pod wapka, ale na reddicie pisali, że woda czasem wpada w waporyzator a ryzyko uszkodzenia sprzętu za 1k+ nie sprzyja przedsięwzięciu. Podejrzewam, ze nawet na 1 buha można zdjąć całą kapsułę, może na 2-3. Takie wapdro.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.